Ο Ζοάν Πλάθα στάθηκε στην ώριμη εμφάνιση της ομάδας του στο ΣΕΦ και ανέλυσε την τελευταία φάση του 40λέπτου όπου ο Παπανικολάου έστειλε το παιχνίδι με τρίποντο στο έξτρα πεντάλεπτο.

Ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου λέγοντας: 

«Δεν χρειαζόταν κανένας να έρθει να μου πει για τον Ολυμπιακό. Ήξερα ότι είναι επικίνδυνοι οι παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ. Είναι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, οπότε η οδηγία ήταν να μην σκοράρουν οι υπόλοιποι. Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι και είχαμε ομαδική δουλειά. Πολλοί έκαναν τη διαφορά. Μας πόνεσε αρκετά που πήγαμε στην παράταση, αλλά πήραμε το παιχνίδι».

Για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: 

«Πρόκειται για δύο κορυφαίες ομάδες, αλλά κάθε μεγάλη ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να αλλάξεις παίκτες και να αλλάξεις ταυτότητα. Όταν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός βρίσκουν το μονοπάτι τους, τότε είναι πραγματικά ασταμάτητες, αλλά μέχρι τότε θα έχουν κάποιες σκληρές ήττες».

Για το αν έπρεπε να είχε γίνει φάουλ πριν το τρίποντο του Παπανικολάου που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση: 

«Όταν χάνεις τέτοια ματς πάντα νιώθεις ένοχος. Εγώ δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Έχουμε 11 νέους παίκτες και δεν έχουμε εμπειρία. Είναι πολλά που πρέπει να φτιάξουμε. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε κάνει αλλαγές στην άμυνα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους σουτέρ. Δεν κατηγορώ τους παίκτες μου».