Τη νίκη για το γόητρο αλλά και τους οπαδούς της θέλει η Ζαλγκίρις Κάουνας απόψε (4/4) κόντρα στη Μπάμπεργκ. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι Λιθουανοί αγαπάνε το μπάσκετ κι απολαμβάνουν να πηγαίνουν στο γήπεδο ακόμα κι όταν δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έτσι, σήμερα αναμένεται να γεμίσουν για τελευταία φορά το γήπεδο σε αγώνα της Ευρωλίγκα.

“Όπως είπα αρκετές φορές στο παρελθόν, θα εξακολουθούμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος με όσα όπλα μας έχουν απομείνει. Μπορώ να επαναλάβω αυτό, που είπα και την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά τη νίκη μας επί της Άλμπα με 36 πόντους, δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ρόστερ την προηγούμενη αγωνιστική. Ίσως πραγματοποιήσαμε το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι στο Βερολίνο.

Θεωρώ όμως ότι αξίζουμε να έχουμε ένα καλό τέλος στο σπίτι μας. Τη φετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα είχαμε περισσότερες νίκες από τα δύο τελευταία χρόνια μαζί. Για πρώτη φορά από το 1999 έχουμε ένα θετικό πρόσημο στη διοργάνωση. Επομένως περιμένω πολύ κόσμο την Πέμπτη κι ένα καλό φινάλε για τη φετινή σεζόν” δήλωσε ο Πλάθα.

“Έχω χάσει τα τελευταία 3 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου. Θέλουμε να τελειώσουμε τη διοργάνωση με νίκη. Έχουμε χάσει τα τελευταία παιχνίδια, όπως και στο πρωτάθλημα, κι υπάρχει εξήγηση γι αυτό. Η απόδοσή μας ανέβαινε σταδιακά μέχρι τον Μάρτιο, αλλά όταν χάσαμε τις ελπίδες μας για πρόκριση στα προημιτελικά, ήταν φυσιολογικό να κάνουμε μία κοιλιά στην απόδοσή μας.

Οι ήττες συμβαίνουν και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να χάνεις τώρα από το να χάνεις τον Μάιο ή τον Ιούνιο, όταν και θα έχουμε τα πιο σημαντικά παιχνίδια στις άλλες διοργανώσεις. Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό μας την Πέμπτη και να τους κάνουμε δώρο μία ακόμα νίκη” πρόσθεσε ο Πόποβιτς.