Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 1HD) με μοναδικό στόχο τη νίκη η οποία θα τον ανεβάσει στην βαθμολογία (ρεκόρ 9-6).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει να χάσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από την πέμπτη αγωνιστική (30/10) και το παιχνίδι στο Μόναχο με την Μπάγερν. Έκτοτε, μετράει 10 σερί νίκες με τελευταία αυτή επί της Μπασκόνια στη Βιτόρια. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση καθώς από τον Νοέμβριο και έπειτα μετράνε 16 νίκες και μόλις δύο ήττες σε ACB και Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ισοβαθμεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (ρεκόρ 12-3) με την Μπαρτσελόνα και την Εφές αλλά απόψε στο ΟΑΚΑ εκτός από τους “πράσινους” θα πρέπει να κερδίσει και τις… απουσίες των Γιούλ, Ρέγιες και Κάρολ οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στην Ελλάδα.

Από την άλλη η ομάδα του Ρικ Πιτίνο προέρχεται από μία ήττα που “πόνεσε” έτσι όπως ήρθε στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο την Μακάμπι και θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες και να κάνει δυναμικό μπάσιμο στο κυνήγι της τετράδας.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπολτάουζερ, Λάτισεβς και Ντιφαλά.

Από τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της σημερινής ημέρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Καλίνινγκραντ (στο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ υπάρχει ένα Χριστουγεννιάτικο event) μεταξύ των ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι και το παιχνίδι στη Κωνσταντινούπολη όπου η Εφές υποδέχεται την ανεβασμένη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

To πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην Turkish Airlines Euroleague:

Πέμπτη 26/12

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αρμάνι Μιλάνο 19:00
Εφές-Μακάμπι Τελ Αβίβ 19:30
Άλμπα-Μπασκόνια 21:00
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 21:00
Βιλερμπάν-Χίμκι 21:45

Παρασκευή 27/12

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Ερυθρός Αστέρας 19:00
Φενέρμπαχτσε-Βαλένθια 19:45
Μπάγερν Μονάχου-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:30
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 22:00

Η Βαθμολογία: