Ο Mike James, έπειτα από σειρά… καψωνιών από τη διοίκηση της CSKA Moscow που τον είχε αναγκάσει να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα της, είναι εδώ και μερικές ώρες ελεύθερος από τους Ρώσους, που βρήκαν τη χρυσή τομή μαζί του, αφού δεν τον υπολόγιζαν καθόλου για τη νέα σεζόν παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2023.

Έτσι, ο Αμερικανός PG έχει πλέον το ελεύθερο να αναζητήσει μόνος του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την πρωτάρα στην EuroLeague Monaco να φαντάζει το ακλόνητο φαβορί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Home of Glory!

Αν εν τέλει υλοποιηθεί η εν λόγω προσθήκη, η Γαλλία θα είναι η 6η χώρα της 7ετους επαγγελματικής του καριέρας μετά τις Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία και ΗΠΑ, αλλά και η 9η ομάδα του σε αυτό το διάστημα.

Πέρυσι, πριν μεταβεί στο ΝΒΑ και τους Brooklyn Nets εξαιτίας της μερικής αποδέσμευσής του από τη «ρωσική αρκούδα», ήταν εξαιρετικός στην EuroLeague, όπου έκανε μια σεζόν αντάξια ενός MVP μετρώντας 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά και 43% σε 14 απόπειρες εντός πεδιάς και 35% από τη ζώνη του τριπόντου σε 7 προσπάθειες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η Monaco κάνει το ντεμπούτο της στην ευρωπαϊκή της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου είχε αγωνιστεί για 1.5 σεζόν στο παρελθόν ο James!