Ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε συνέντευξη στο ισραηλινό ΜΜΕ, «sport5» στο περιθώριου του σημερινού (29/2) αγώνα της Maccabi με τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ. Ο υπάρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για όλα. Έκανε, όμως, και ειδική αναφορά στον τέως προπονητή των ερυθρολεύκων, David Blatt και τόνισε ότι η ομάδα ήξερε από νωρίς το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού.

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει ως έξτρα κίνητρο απόψε απέναντι στην ομάδα του Τελ Αβίβ την ήττα του στον Πειραιά από τους Ισραηλινούς, ο Πρίντεζης,είπε: «Σε κάθε παιχνίδι της Euroleague υπάρχει κίνητρο. Ειδικά όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα όπως η Maccabi, που είναι πολύ ιστορική, και μάλιστα σ’ αυτή τη δύσκολη έδρα. Θέλουμε να είμαστε σκληροί και με συγκέντρωση».

Για το γεγονός ότι η ομάδα θα βρει ως αντίπαλο στο Ισραήλ τον Γιάνη Σφαιρόπουλο τόνισε: «Ναι, είναι ακόμη περίεργο. Αυτό σκεφτόμουν. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές μαζί. Τον είχα και ως assistant στον Ολυμπιακό, όταν ήμουν νεότερος. Αυτή είναι η επαγγελματική ζωή όμως. Είναι στην Μακάμπι, κάνει σπουδαία δουλειά και του εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Είναι καλός προπονητής, ήταν πάντα κοντά μου. Τον εκτιμώ και με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου».

Για τις πιθανότητες που έχει ο Ολυμπιακός για να περάσει στα πλέι οφ ανέφερε: «Πρέπει να προσπαθήσουμε. Είμαστε Ολυμπιακός, πρέπει να παλέψουμε. Δεν είναι εύκολο, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε πάλι όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αν επικεντρωθούμε σε κάθε ματς ξεχωριστά, θα έχουμε πολλές πιθανότητες».

Για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το ότι η ομάδα παίζει ένα ματς την εβδομάδα μετά την αποχώρηση από την Α1: «Δεν είχα ποτέ ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Είναι παράξενο. Ωστόσο, υπάρχουν διπλές εβδομάδες. Υπάρχουν κάποια καλά και κάποια κακά στοιχεία σ’ αυτό».

Για το θέμα υγείας του Ντέιβιντ Μπλατ: «Το εμάθα πέρσι, όταν διέγνωσε το πρόβλημα ο γιατρός μας. Το ξέραμε όλοι. Δεν θέλω να πω πολλά, γιατί είναι προσωπικό θέμα. Τον σέβομαι πολύ. Έχει μεγάλη δύναμη, είναι ένας πραγματικός μαχητής. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι”.

Για το πως θέλει να παίζει κι αν νιώθει ότι τα χρόνια πέρασαν πια: “Μου αρέσει να παίζω πιο γρήγορα. Δεν νιώθω μεγάλος. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα μου συνολικά. Παίζοντας γρήγορα, επιτύχαμε. Όμως, κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Δεν υπάρχει καλή ή κακή. Κάτι δεν δούλεψε καλά στον Ολυμπιακό, αλλά ίσως σε μια άλλη ομάδα κάνει καλύτερη δουλειά. Η εμπειρία μου λέει ότι δεν υπάρχει καλός ή κακός προπονητής».

Για το γεγονός ότι δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ: «Κάποιες φορές το σκέφτομαι, αλλά νιώθω πολύ χαρούμενος και περήφανος που έχω περάσει σχεδόν όλη μου την καριέρα εδώ».