Ο Σύνδεσμος Προπονητών της Euroleague πήρε θέση για την επίθεση που δέχτηκε ο Luigi Lamonica, σε δρόμο κοντά στα σίδερα Χαλανδρίου (την ώρα που πήγαινε με ταξί στο ξενδοχείο μετά το ματς Παναθηναϊκός – Barcelona δυο άγνωστοι πλησίασαν το όχημα, έσπασαν το ένα τζάμι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο Ιταλός). Ο Σύνδεσμος των προπονητών της διοργάνωσης καταδίκασε το τρομακτικό συμβάν και τόνισε είναι εναντίον κάθε πράξης βίας κατά των διαιτητών.

Οι προπονητές των ομάδων της Euroleague ανέφεραν επίσης ότι υπερασπίζονται τους διαιτητές και στέκονται στο πλευρό τους, ενώ τόνισαν ότι χωρίς τους διαιτητές δεν θα υπήρχαν ούτε προπονητές, ούτε παίκτες ούτε ή οπαδοί θα μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά της Euroleague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των προπονητών της Euroleague σχετικά με την επίθεση στο Lugi Lamonica:

«Μετά τις κινήσεις που έγιναν εναντίον των διαιτητών, το Προεδρείο των Προπονητών Euroleague καταδικάζει αυτές τις πράξεις βίας και θα ήθελε να επαναλάβει ότι οι προπονητές θα σέβονται και θα υπερασπίζονται πάντα τους ρόλους των διαιτητών στο παιχνίδι.

Υποστηρίζουμε έντονα την ακεραιότητά τους και γνωρίζουμε πολύ καλά την απαραίτητη σημασία τους ως υπερασπιστές του θεμιτού παιχνιδιού.

Χωρίς το ρόλο των διαιτητών στο παιχνίδι δεν θα υπήρχαν ούτε προπονητές, ούτε παίκτες ούτε ή οπαδοί θα μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά της Euroleague.

Καταδικάζουμε αυτή την πράξη και κάθε πράξη βίας εναντίον διαιτητών ή οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας της Euroleague».