Αποφασισμένοι για το 2-0, που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν με λιγότερο άγχος τους επόμενους αγώνες της σειράς είναι οι παίκτες κι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας αναγνώρισαν τις δυσκολίες, που αντιμετώπισαν στο πρώτο παιχνίδι τόσο αμυντικά μέσα στο ζωγραφιστό, όσο κι επιθετικά με τα πολλά άστοχα σουτ.

“Το σημαντικότερο πράγμα, που μάθαμε στο πρώτο παιχνίδι είναι ότι πάντα πρέπει να έχεις πίστη για τη νίκη. Αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το ξεκίνημά μας στο παιχνίδι, το οποίο ήταν κακό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε μπάσκετ από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα αμυντικά και δουλεύει πολύ καλά πάνω σε αυτό. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική σε τέτοιες σειρές. Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά πρέπει να το δεχτούμε αυτό.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε τους Λάσμε και Γκιστ για να μας τιμωρήσει με εύκολα καλάθια μέσα από τη ρακέτα. Είναι λογικό να μην μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλά ταυτόχρονα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες και να προσαρμοστούμε για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες της κάθε κατάστασης” δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

“Πρέπει να έχουμε πιο κρύα χέρια και πόδια με μεγαλύτερη ενέργεια από την Τρίτη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα και να μη σκεφτόμαστε τόσο πολύ τα πιθανά άστοχα σουτ. Πρέπει να παίξουμε όσοι είμαστε υγιείς. Την Τρίτη είχαμε προβλήματα στην άμυνά μας χαμηλά στη ρακέτα. Ξοδέψαμε πολύ ενέργεια, έχοντας λιγότερους παίκτες απ ότι συνήθως.

Ωστόσο, κοιτάω τη θετική πλευρά. Παίρνοντας περισσότερα λεπτά αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πάντα μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω απ ότι νομίζεις” ανέφερε ο κορυφαίος παίκτης του πρώτου αγώνα για τη Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Σάδα.

“Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα. Θα μας δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα και θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τη συνέχεια της σειράς με λιγότερη πίεση κι άγχος. Θα είναι ένα παιχνίδι στο ίδιο στυλ με το πρώτο, αλλά αν σουτάραμε με λίγο καλύτερα ποσοστά την Τρίτη, θα είχαμε φτάσει σε μία λίγο πιο εύκολη επικράτηση” πρόσθεσε ο Λόρμπεκ.