Μεγάλη νίκη κατόρθωσε να πάρει στο Ισραήλ η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με σκορ 95-71 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και ανέβηκε στο 2-8. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο έτοιμη και πήραν μία σπουδαία νίκη, η οποία τους δίνει ώθησε ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη μεριά η Μπάγερν Μονάχου “υποχώρησε” στο 4-6. Οι Βαυβαροί δεν μπήκαν ποτέ στο παρκέ και δεν κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους.

Ο αγώνας

Η Μακάμπι μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Ουίλμπεκιν και Μπλακ, επέβαλαν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 27-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε στην εξίσωση και ο Τάιους. Οι Ισραηλινοί δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα και συνεχίζοντας την καλή δουλειά μπήκαν στα αποδυτήρια με 47-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπλακ συνέχιζε να προσφέρει πολλές λύσεις στου γηπεδούχους, με τους Βαυβαρούς να έχουν παραδοθεί στον αντίπαλο (67-55). Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το σύνολο του Σφαιρόπουλου απέδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 95-71

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 47-29, 67-55, 95-71