Ηταν μια φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα. Στα 54 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του χθεσινού (17/4) πρώτου αγώνα της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό στην Μαδρίτη, ο Ρούντι Φερνάντεθ κερδίζει φάουλ από τον Κιλπάτρικ. Ξαφνικά αρχίζει να πιάνει το μάτι του και κάνει ότι πονάει. Οι διαιτητές του ματς Ρίζικ, Ράντοβιτς, Ντιφαλά ενημερώνονται ότι ο φόργουορντ της Ρεάλ δεν θα εκτελέσει τις βολές που κέρδισε, διότι τραυματίστηκε, δεν θα συνεχίσει και θα γίνει αλλαγή. Ετσι την θέση του παίρνει ο Κάρολ, ο οποίος εκτελεί τις βολές.

Εκεί ξεκινάει μια μεγάλη κουβέντα που λέει ότι ο Φερνάντεθ δεν ήθελε να εκτελέσει τις βολές και προτίμησε να… υποδυθεί τον τραυματία για να μπει ο Κάρολ και να κάνει τις βολές επειδή έχει σχεδόν 96% ποσοστό ευστοχίας από την γραμμή του φάουλ, ενώ ο Ρούντι έχει 81%.

Τελικά μπήκε ο «άχαστος» Κάρολ και τις βολές τις έβαλε (έκανε το 73-72).

Το 81% που έχει βέβαια ο Φερνάντεθ, όπως και η τεράστια εμπειρία του δεν δικαιολογούν τα σενάρια περί «μαϊμού τραυματισμού». Από την άλλη όμως, η κάμερα της Ευρωλίγκας δείχνει τον γιατρό της Ρεάλ να πηγαίνει στο Ρούντι μετά την αλλαγή του με τον Κάρολ. Κοιτάει το μάτι του και φεύγει αμέσως, δείχνοντας ότι ο παίκτης δεν είχε τίποτα. Επίσης δεν φαινόταν καμιά αμυχή η χτύπημα ή έστω κοκκινίλα στην γύρω περιοχή.

Ο,τι κι αν έγινε , πάντως, το θέμα είναι ότι η Ρεάλ και ο Πάμπλο Λάσο δουλεύουν τον κόσμο, καθώς σήμερα είπαν ότι ο Ρούντι πονάει, αλλά δεν έχει κάτι σοβαρό και θα παίξει στο αυριανό Game 2 με τους πράσινους. Ημαρτον!