Ο Ζόραν Πλάνινιτς ήταν ο μεγάλος… πονοκέφαλος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη σημερινή αναμέτρηση απέναντι στη Χίμκι και όχι άδικα. Το νέο ρεκόρ που σημείωσε ο Κροάτης στο TOP 16 της Ευρωλίγκας δείχνει πως ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καλύτερο (κατά αριθμούς) πλέι μέικερ της φετινής διοργάνωσης, ωστόσο ευτυχώς δεν… πληγώθηκε.

Ο πλέι μέικερ της ομάδας της Ρωσίας πραγματοποίησε σήμερα νέο ρεκόρ στη φάση των 16 της Ευρωλίγκας, καθώς σε ένα παιχνίδι (αυτό με τον Ολυμπιακό) μοίρασε 13 ασίστ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 12 ασίστ σε ένα παιχνίδι και το κατείχαν τρεις παίκτες. Ο Ομάρ Κουκ με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και παλαιότερα με τη φανέλα της Βαλένθια ήταν ο ένας από τους τρεις, ενώ οι άλλοι δύο ήταν οι Θοδωρής Παπαλουκάς (με τον Ολυμπιακό το 2008) και ο Βρμπιτσα Στεφάνοφ (με την Ούλκερ το 2006).

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως φέτος ο Ζόραν Πλάνινιτς είναι αυτός που ηγείται στον πίνακα με τις ασίστ, καθώς μετράει 6,3 ανά παιχνίδι, ενώ σε παιχνίδι της Ευρωλίγκας (στην κανονική διάρκεια) ο Τζον Λίνεχαν είναι αυτός που κρατάει το ρεκόρ, καθώς έχει μοιράσει 15 ασίστ σε ένα παιχνίδι με τη φανέλα της Νανσί, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ την περασμένη σεζόν.