Μόλις ένα δεκάλεπτο κράτησε η αντίσταση της Σάσαρι, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να φτάνει εύκολα στο «δύο στα δύο», «διαλύοντας» με 78-107 τους Ιταλούς. Σε ένα παιχνίδι που δεν… αντέχει ιδιαίτερη κριτική, οι Ιταλοί κατάφεραν μόλις στην πρώτη περίοδο να φανούν ανταγωνιστικοί προηγούμενοι με 26-25. Από εκεί και πέρα, το επιμέρους 52-72 των φιλοξενούμενων, μάλλον λέει αρκετά για την εικόνα του αγώνα, με τους παίκτες του Μέο Σακέτι να καταλήγουν «θύματα» του φρενήρους ρυθμού που ήθελαν να δώσουν στο ματς.

Ντε Κολό και Τεόντοσιτς σκόραραν και… μοίραζαν δίχως σταματημό, με τον πρώτο να έχει 18 πόντους και 6 ασίστ και τον δεύτερο double double 10 πόντων και ισάριθμων ασίστ. Πολλές από αυτές εκμεταλλεύτηκε ο Χάινς που πέτυχε 15 πόντους, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο νούμερο πόντων, σε ένα ματς όπου άπαντες, όσοι αγωνίστηκαν διακρίθηκαν για τους νικητές. Το ίδιο ισχύει και για τους Ντέιβιντ Λόγκαν (20 πόντοι, 5 ασίστ, 6 λάθη, 4 κλεψίματα), Ροκ Στίοπτσεβιτς (16 πόντοι με 4/4 τρίποντα) και Κριστιάν Εγιενγκά (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), αλλά η εξαιρετική τους βραδιά θα… πήγαινε στράφι, λόγω της κάκιστης απόδοσης των υπολοίπων.

Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε έναν «παλαβό» ρυθμό με ουκ ολίγα λάθη, με αυτόν να φαίνεται να ευνοεί τη Σάσαρι η οποία με «πολυφωνία» στο σκοράρισμα βρέθηκε να προηγείται με διαφορά πέντε πόντων, χάρη σε καλάθι του Τζο Αλεξάντερ (24-19 στο 8′). Η ΤΣΣΚΑ, όμως, αντέδρασε και αφού ο Τεόντοσιτς μείωσε από τη γραμμή των βολών, ο Χίγκινς ισοφάρισε, πριν ο Σακέτι διαμορφώσει το 26-25 της πρώτης περιόδου.

Μακροπρόθεσμα, όμως, το τέμπο που είχε δοθεί ευνόησε τους Ρώσους, οι οποίοι δείχνοντας τη μεγαλύτερη «φαρέτρα» που έχουν από τους Ιταλούς, αναφορικά με τις λύσεις τους, κέρδισαν κατά κράτος τη δεύτερη περίοδο με επιμέρους σκορ 15-35. Η βελτιωμένη απόδοση των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη στην άμυνα, τους έδωσε την ευκαιρία για ένα «ρεσιτάλ» επιθετικά, με τον Νίκολς να δίνει το «σύνθημα» και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, για να πάνε οι φιλοξενούμενοι στα αποδυτήρια με το +19 (41-60).

Εκεί, ουσιαστικά κρίθηκε ο νικητής της αναμέτρησης, με την ΤΣΣΚΑ να παραδίδει «σόου» στο παρευρισκόμενο κοινό. Ντε Κολό και Τεόντοσιτς έκαναν τη ζωή των συμπαικτών τους πιο εύκολη, με τους τελευταίους να «βομβαρδίζουν» από παντού τους αντιπάλους τους και την απόσταση να φτάνει στο +22 στα μέσα της τρίτης περιόδου από τον επίσης «κεφάτο» Κάιλ Χάινς (50-72). Οι φιλοξενούμενοι δε θα εφησύχαζαν και θα έπαιρναν… φόρα στην τέταρτη περίοδο, «ισοπεδώνοντας» με ένα σχετικό επιμέρους την αντίπαλό τους, δείχνοντας ότι μπορούν να ανταποκριθούν και στο στυλ που ήθελε να προσδώσει το σύνολο του Σακέτι.

Δεκάλεπτα: 26-25, 41-60, 63-79, 78-107

Σάσαρι (Σακέτι): Χέινς 2, Πέτγουεϊ 2, Λόγκαν 20 (4), Φορμέντι, Ντεβέκι, Αλεξάντερ 10 (1), Μαρκονάτο 2, Σακέτι 5 (1), Στίπτσεβιτς 16 (4), Εγιενγκά 14, Βαρνάντο 7

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (3), Τεόντοσιτς 10 (2), Φριτζόν 6, Νίκολς 11 (1), Τζάκσον 12, Κορόμπκοφ 8, Κραβτσόφ 5, Βοροντσέβιτς 10 (2), Χίγκινς 10, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 15

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.