Tα εύκολα δύσκολα έκανε η επίλεκτη ομάδα του Βασίλη Σπανούλη για την πρώτη αγωνιστική ημέρα για το ANGT στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα το σύνολο του V-Span κυριάρχησε από το πρώτο ως το τριακοστό λεπτό, καθοτι έπειτα από το πέρας της πρώτη περιόδου είχε διαφορά 16 πόντων (16-32). Μάλιστα η Next Generation Team διεύρυνε το προβάδισμά της, διότι με το τέλος της τρίτης περιόδου βρισκόταν στο +19 (58-77). Κάπου εκεί η Stellazzura έκανε την αντεπίθεσή της πλησιάζοντας ακόμη και στους τρεις πόντους στα 44” (81-84), ωστόσο δεν πέτυχε την ολική ανατροπή.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Dadiet με 27 πόντους, με τους Diawara και Perrin να είναι επίσης διψήφιοι με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα, με τον Σαμοντούροβ να έχει καλή εικόνα με τους 5 πόντους, τα 2 ριμπάουντ, τις 2 ασίστ και τα 2 κλεψίματα. Στον αντίποδα για τους Ιταλούς ξεχώρισε ο Innocenti με 27 πόντους, την στιγμή που κι ο Dalley ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-32, 38-57, 58-77, 81-86

Σαμοντούροβ: «Εμπειρία που λίγοι θα  ζήσουν να έχεις προπονητή τον Σπανούλη»

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ έχει συνεργαστεί σε αρκετά ANGT με τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο εκθείασε στις δηλώσεις τους, χωρίς να παραλείψει να κάνει αναφορά και στο αγωνιστικό σκέλος. Τα λεγόμενά του: «Ακολουθούσαμε το πλάνο του κόουτς και στο τέλος κάναμε λάθη που παραλίγο να χάσουμε. Είναι μια εμπειρία που λίγοι θα την ζήσουν. Εμείς μένουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Σίγουρα λέει πολλά. Μέσα στο γήπεδο τον κοιτάζω σαν προπονητή».

Σπανούλης:« Θέλω να πάρει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός»

Έπειτα από την αγχωτική έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση νίκη της ομάδας ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στις εμπειρίες που συλλέγει ως προπονητής μέσα από το ANGT, ενώ αναφέρθηκε και στο Final 4, λέγοντας πως θέλει να το πάρει ο Ολυμπιακός, άσχετα αν η κάθε ομάδα που συμμετέχει έχει από 25% πιθανότητες. 

Αναλυτικά:

Για το Adidas Next Generation Tournament: «Αν αφήσει κάνα λεπτό να πέσει κάτω θα… κουτουλάμε εδώ. Εγώ είμαι δίπλα στα παιδιά και όταν τους φωνάζω το κάνω για το καλό τους. Μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να διορθώσουν για να φτάσουν εκεί που μπορούν. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά, προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Δεν είναι και το πιο εύκολο, αλλά προσπαθώ να το διασκεδάσω. Ήθελα να ηρεμήσουν, έχουν και άγχος».

Για το αν θα είναι όρθιος σε όλα τα ματς: «Αν καθίσω, άστο… Κάθεσαι όταν έχεις μια δική σου ομάδα, έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι πιο χαλαρός. Εδώ θέλει καθοδήγηση».

Για το Final Four: «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, είμαι με τον Ολυμπιακό και θέλω να κερδίσει. Δεν είναι κλισέ ότι ο κάθε ένας έχει 25%. Ο πιο τυχερός και πιο συγκεντρωμένος θα πάρει το παιχνίδι. Είμαι με τον Ολυμπιακό, το ξέρουν όλοι αυτό, θέλω να πάρει το τρόπαιο».

 
 
Για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού: «Μέχρι τα πλέι οφ πρέπει να ανέβεις ένα επίπεδο. Μετά ανεβαίνεις άλλο ένα επίπεδο μέχρι το Final Four. Από τον ημιτελικό στον τελικό είναι οι top παίκτες. Αυτό το έχει ο Ολυμπιακός. Ελπίζω να βγουν μπροστά τα παιδιά».

Για τη δική του παρουσία στα Final Four: «Δεν θέλω να μιλάω για εμένα, τα παιδιά έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις. Τους εύχομαι να είναι συγκεντρωμένοι, για να κερδίσουμε τον ημιτελικό».

Για τον MVP του Ολυμπιακού: «Είναι πολλά παιδιά. Ο Σάσα ήταν εκπληκτικός, όπως και ο Σλούκας. Ο Παπανικολάου είναι πάντα βαρόμετρο. Ο Ουόκαπ και ο Φαλ έκαναν καλή δουλειά. Όλοι έχουν τον ρόλο τους».

Για τις συμβουλές του προς τους «ερυθρόλευκους»: «Τις συμβουλές τις έχω δώσει ήδη, τις έχουν κρατήσει τα παιδιά. Τα παιδιά είναι έτοιμα, το απέδειξαν αυτό. Είναι ικανότατα».