Μία αναμέτρηση που πραγματικά έχει μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία της Turkish Airlines Euroleague, διεξήχθη πριν από εννέα χρόνια στο ΣΕΦ .

Ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα έδρας και υποδέχθηκε την Siena στον πρώτο αγώνα της σειράς των Playoff. Οι ερυθρόλευκοι τα έκαναν όλα σωστά ενώ οι Ιταλοί έμοιαζαν να έχουν… ξεχάσει το μπάσκετ που ήξεραν. Αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να τους διασύρουν με 89-41, δηλαδή 48 πόντους διαφορά.

Κανείς, βλέποντας αυτό το παιχνίδι της 22ης Μαρτίου του 2011, δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μην βρεθεί στην Βαρκελώνη για το Final-Four. Όμως, λίγο η υπεροψία της ομάδας του Dusan Ivkovic, λίγο και το ότι η ομάδα του Simone Pianigiani δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχε δείξει στο πρώτο παιχνίδι, έφεραν τα πάνω κάτω. Ο Ολυμπιακός έχασε την πρόκριση στο Final-Four γνωρίζοντας την ήττα τρεις σερί φορές στην συνέχεια από την Siena. Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για την Βαρκελώνη ενώ στον Πειραιά “έμειναν με τα ρεκόρ” του πρώτου παιχνιδιού που πάντως είναι εντυπωσιακά. Για την ιστορία η Siena, στο Final-4 έχασε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό με 77-69 στον ημιτελικό ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση καθώς διέσυρε με 80-62 την Real Madrid στον μικρό τελικό.

Όμως για να δούμε κάποια νούμερα-ρεκόρ από εκείνο το ιστορικό πρώτο παιχνίδι της σειράς: 

-Το -2 στο ranking που συγκέντρωσαν οι παίκτες της Siena αθροιστικά αποτελεί ακόμα και σήμερα την χειρότερη επίδοση σε παιχνίδι της Euroleague!

-Οι 9 πόντοι που σημείωσε στο πρώτο μέρος του αγώνα η Ιταλική ομάδα (47-9 ήταν το ημίχρονο) αποτελούν ακόμα και σήμερα την χειρότερη επιθετική συγκομιδή!

-Το +38 του ημιχρόνου (47-9) είναι η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία πήγε ομάδα στα αποδυτήρια στην ιστορία της Euroleague!

Όσον αφορά τα ρεκόρ για τα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν θα τα αναλύσουμε καν διότι είναι πάρα πολλά.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα εκείνου του ιστορικού παιχνιδιού: