Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποτελεί το κορυφαίο όνομα των νέων προπονητών της Ευρώπης και οι μετοχές του ανεβαίνουν συνέχεια μετά τις μεγάλες σεζόν που έχει κάνει η Ζαλγκίρις υπό τις οδηγίες του. Το όνομα του Σάρας αναμένεται να «παίξει» για πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες το καλοκαίρι. Οι «μνηστήρες» του όμως, δεν είναι μόνο από την Ευρώπη. Το όνομα του Λιθουανού βρίσκεται και στις λίστες ομάδων του ΝΒΑ, που τον «καλοβλέπουν» για τα τεχνικά επιτελεία τους (ως βοηθό). Η τελευταία ομάδα από το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη που έχει… βάλει στο μάτι τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι το Κλίβελαντ.

Το ενδιαφέρον των Καβαλίερς όμως, δεν δείχνει να έχει μείνει μόνο στο… φιλολογικό επίπεδο. Ο General Manager των «Καβς» Κόμπι Άλτμαν, βρέθηκε στην «Zalgirio Arena» χθες Μ. Πέμπτη (25/4) και είδε το παιχνίδι της Ζαλγκίρις με την  Φενέρμπαχτσε (πήρε τη νίκη, έκανε το 3-1 και πέρασε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας).

Η λιθουανική  ιστοσελίδα «delfi.lt» ανέφερε ότι ο Άλτμαν δεν έμεινε μόνο στο ματς. Μετά το τέλος του αγώνα είχε συνάντηση με τον Σάρας σε ένα τετ α τετ στο οποίο το παρών έδωσε και μάνατζερ του Γιασικεβίτσιους, Μάριους Ρουτκάουσκας.

Ο Αλτμαν μετά το μαρς είχε ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους για το αντικείμενο του ταξιδιού του στο Κάουνας κι αν αυτό είχε να κάνει με το ενδιαφέρον της ομάδας για τον Σάρας. Κράτησε όμως, κλειστά τα χαρτιά του και είπε: «Είναι όμορφο να βρίσκεσαι σε αυτό το γήπεδο. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι καταπληκτική. Θέλετε κάτι από την Ζαλγκίρις; Δεν μπορώ να αποκαλύψω. Ίσως. Θα δούμε τι θα γίνει».

Τον Σάρας είχε το καλοκαίρι στο στόχαστρο και το Τορόντο, αλλά τελικά το όλο θέμα δεν προχώρησε.