Αναμφίβολα, μια ομάδα με μικρότερο «ειδικό βάρος», χρειάζεται σε ματς με το μεγαθήριο που βρίσκει απέναντί της, να παρουσιαστεί ανώτερη στα όχι πολλά στοιχεία, όπου μπορεί να τη «ματσάρει». Αυτό είχε επισημάνει ο Αντρέα Τρινκιέρι στους παίκτες του, λίγο πριν από το μεγάλο ματς της Μπάμπεργκ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε μία ομιλία, όπου φαίνεται να ενέπνευσε τους παίκτες του, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι ήθελε να κάνουν στο παρκέ… λίγα και καλά, ώστε να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.

Οι Γερμανοί φαίνεται, πως ακολούθησαν… κατά γράμμα τις κύριες αυτές οδηγίες του και κατάφεραν να υποτάξουν τους «Μπλαουγκράνα», βροντοφωνάζοντας το παρόν στην υπόθεση πρόκρισης στα play-offs.

«Πιστεύω, ότι σε αυτά τα ματς τα λιγότερα, είναι περισσότερα. Θέλω να συγκεντρωθείτε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε και να κάνετε ό,τι καλύτερα, στα λίγα πράγματα που θα αποφασίσουμε να είναι οι προτεραιότητές μας γι’ αυτό το ματς. Το πρώτο πράγμα, θα είναι η φιλοσοφία μας πάνω σε αυτό τον αγώνα. Θα είμαστε εξαιρετικά συνεπείς, εξαιρετικά σταθεροί, χωρίς πολύ υψηλή απόδοση ή πολύ χαμηλή απόδοση. Γιατί αυτό το ματς θα κριθεί στα τελευταία πέντε λεπτά, είναι πάντα η ίδια ιστορία. Πρέπει να είστε επίσης σκληροί κι επιθετικοί. Θέλουμε, λοιπόν, να φέρουμε το ματς στο δικό μας ρυθμό σε επίθεση και άμυνα, δε θέλουμε να φέρουν το ματς στα δικά τους μέτρα. Στο δικό τους παιχνίδι είναι καλύτεροι, στο δικό μας μπορούμε να ελπίζουμε», είπε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, στην άλλη πλευρά, χρειάστηκε να επαναλάβει στο ημίχρονο του αγώνα, όσα είπε πριν από αυτόν, αλλά χωρίς τελικά να «αφυπνίσει» τους παίκτες του και να αποφύγει την ήττα…