Ευρωλίγκα, πράξη τρίτη για τα προημιτελικά αύριο (16/4) και μεθαύριο (17/4), με τις σειρές πλέον να αλλάζουν έδρες. Μακάμπι Τελ Αβίβ και Κάχα Λαμποράλ θέλουν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της πρόκρισης για το Φάιναλ Φορ, ενώ Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας  είναι έτοιμες για να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για το Λονδίνο. Οι φιλοξενούμενοι είναι τα απόλυτα φαβορί στα ζευγάρια τους, καθώς προηγούνται με 2-0 νίκες και χρειάζονται ακόμα μία για να αποκλείσουν τους αντιπάλους τους. Οι γηπεδούχοι ελπίζουν σε ένα θαύμα, αφού θέλουν τρεις σερί νίκες ώστε να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ομάδα μέχρι σήμερα στην Ευρωλίγκα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης (0-2) (16/4, 21:05)

Η Μακάμπι δεν κατάφερε να “χτυπήσει” κανένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια στη Μαδρίτη, χάνοντας σχετικά εύκολα και με τον ίδιο τρόπο. Η ομάδα του Μπλατ είναι φανερό ότι δεν ματσάρει καλά στο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με τα ψηλά κορμιά της αντιπάλου, κάτι που φαίνεται κι από τα ριμπάουντ. Ο έλεγχος των ριμπάουντ συνεπάγεται κι έλεγχο του ρυθμού, τον οποίο οι αυριανοί γηπεδούχοι δεν είχαν σχεδόν σε κανένα σημείο καιτων 40 λεπτών στα παιχνίδια της Μαδρίτης.

Από την άλλη, ο Πάμπλο Λάσο θα πάει με την ίδια συνταγή (άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει) και στο Ισραήλ, παίζοντας πλέον χωρίς την πίεση του γηπεδούχου αλλά και του “πρέπει” του αποτελέσματος. Η ισπανική ομάδα, που έχει τον ηγέτη της Ρούντι Φερνάντεθ σε πολύ καλή κατάσταση, γνωρίζει ότι θα έχει δύο ευκαιρίες για να τελειώσει τη σειρά στο Τελ Αβίβ και στην χειρότερη και μία τρίτη στην έδρα της την επόμενη εβδομάδα. 

Κάχα Λαμποράλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (0-2) (17/4, 21:45)

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η Κάχα Λαμποράλ στους δύο αγώνες της Μόσχας, δικαιώνοντας όσους πίστευαν ότι δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Ετορε Μεσίνα. Στόχος για τον Τάμπακ και τους παίκτες του είναι αφενός να κερδίσουν, ώστε να έχουν ακόμα ένα παιχνίδι τουλάχιστον στην έδρα τους κι αφετέρου να αποδείξουν ότι δεν είναι τόσο κακή ομάδα, όσο φάνηκε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Από την άλλη πλευρά, ο Θοδωρής Παπαλουκάς κι η παρέα του θέλουν να δώσουν το παρόν σε ακόμα ένα Φάιναλ Φορ, όντας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η “ρώσικη αρκούδα” θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να κερδίσει μέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας. Είναι πολύ ανώτερη ομάδα κι αν εμφανίσει το καλό της πρόσωπο τότε η σειρά θα τελειώσει στην Ισπανία.