Η Fenerbahce αλλά και οι άλλες ομάδες της Τουρκίας… φαίνεται ότι θα πληρώσουν ακριβά την παράνοια του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan και της Κυβέρνησής του. Οι τουρκικές αρχές έκαναν ότι δεν έβλεπαν την επέλαση του κορονοϊού και δεν έλεγαν να πάρουν κάποιο μέτρο.

Το πρωτάθλημα μάλιστα ήθελαν να το συνεχίσουν κανονικά (κεκλεισμένων των θυρών βέβαια), παρά τις κραυγές πολλών παικτών, όπως ο Shane Larkin της Efes, που φώναζαν για «λουκέτο».

Οι αρχές κώφευαν και όχι μόνο δεν έπαιρναν μέτρα ασφαλείας στο μπάσκετ, αλλά δεν έπαιρναν γενικά κανένα μέτρο στην χώρα.

Προ ημερών όμως, οι Τούρκοι ξύπνησαν μπροστά στην φονική επέλαση του ιού και άρχισαν να παίρνουν μέτρα. Το κακό όμως, είχε ήδη γίνει.

Ο Kώστας Σλούκας και τα άλλα 3 μέλη της Fener που βρέθηκαν θετικοί στον coronavirus το πλήρωσαν ακριβά αυτό.

Όπως φυσικά θα το πληρώσουν κι άλλοι και από τις ομάδες, αλλά και από τον κόσμο.

O Ελληνας παίκτης της Fenerbahce, οι συμπαίκτες του, Jan Vesely, Ahmet Duverioglu και ο μάναζερ του συλλόγου, Cenk Renda βρέθηκαν «θετικοί» στον κορονοϊό έπειτα από τεστ που έγινε στην ομάδα!

Και το κακό σίγουρα θα έχει και συνέχεια.

Και δεν είναι μόνο ο Erdogan και τα λάθη του.

Εγκληματικά λάθη έκανε και η Euroleague. Να θυμίσουμε ότι πριν η διοργανώτρια αρχή… φιλοτιμηθεί να διατάξει την διακοπή της σεζόν ο Παναθηναϊκός ετοιμαζόταν να πάει να παίξει στην Τουρκία με την Fenerbahce και μάλιστα σε γήπεδο με κόσμο!

Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει από την Euroleague να μην γίνει στο Μιλάνο το ματς με την Armani, επειδή στην Ιταλία «θέριζε» ο κορονοϊός, αλλά η διοργανώτρια αρχή του είπε «όχι» αρχικά.

Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και έδωσε εντολή να γίνει το ματς στο Βερολίνο. Ο Ολυμπιακός μάλιστα πέταξε για το Βερολίνο για το ματς. Στην πορεία όμως, η Euroleague ξύπνησε και αποφάσισε να μπει «λουκέτο» στην διοργάνωση. Και ο Ολυμπιακός πήγε Γερμανία και με το ίδιο αεροπλάνο γύρισε πίσω στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός είχε σταθεί πιο τυχερός. Δεν πέταξε για την Πόλη. Πριν ξεκινήσει να πάει στην Τουρκία για το ματς με τη Fenerbahce, η Euroleague είχε αποφασίσει να… κατεβάσει τα ρολά στη διοργάνωση.

Πάλι καλά που ξύπνησε έστω και αργά…