Στη σωστή ομαδική δουλειά, αποδίδει ο Βασίλης Σπανούλης το βραβείο που παρέλαβε ως ένας εκ των κορυφαίων πέντε παικτών της φετινής Ευρωλίγκα. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στο τι είναι αυτό που έχει οδηγήσει την ομάδα του έως το Final-4 της Μαδρίτης, καθώς και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τονίζοντας με αυτοπεποίθηση την ετοιμότητα του συνόλου του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τη διοίκηση και τον κόσμο. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλάζει και εξελίσσεται και το νέο μοντέλο είναι πιο ομαδικό. Όλοι πρέπει να έχουν ένα ρόλο και να νιώθουν χαρούμενοι με αυτόν. Είναι πολύ καλό που όλα αυτά συμβαίνουν στην ομάδα μας».

«Έχουμε πολύ καλή χημεία, το προπονητικό τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ξανά την ευκαιρία να κάνουμε κάτι σπουδαίο».

«Η ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία ομάδα, με συνέπεια και πολύ καλή δουλειά μες στη χρονιά. Έχουμε καλή ψυχολογία και είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και ψυχικά».