Ο Βασίλης Σπανούλης έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Ο παίκτης του Ολυμπιακού κάνει κομμάτια το ένα μετά το άλλο. Καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο μεγάλα ρεκόρ της διοργάνωσης. Και συνεχίζει να τα σπάει. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πάει για τα 38. Παίζει όμως, σαν έφηβος και δεν αφήνει ρεκόρ για ρεκόρ. Ο «V-Span»έκανε άλλο ένα ρεκόρ στο ματς με την Ζενίτ. Κατέκτησε άλλη μια κορυφή της διοργάνωσης και έβαλε την σημαία του και εκεί.

Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε 31 πόντους απέναντι στην Ζενίτ. Και έγινε έτσι είναι ο… γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που βάζει πάνω από 30 πόντους σε ένα παιχνίδι της Euroleague.

O ηγέτης του Ολυμπιακού και σημείο αναφοράς του ελληνικού μπάσκετ, ο Σπανούλης πέτυχε το ρεκόρ σε ηλικία 37 ετών, 5 μηνών και 16 ημερών.

Μέχρι τώρα το… γηρασμένο ρεκόρ ανήκε σε έναν μύθο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο λόγος για τον Αρβιντας Σαμπόνις. Το «θύμα της φύσης» είχε βάλει 29 πόντους με την φανέλα της Ζαλγκίρις σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Ο  Λιθουανός ήταν τότε ηλικία 39… Μαΐων, 3 μηνών και 20 ημερών.