Εκτός στόχων από τον Ιανουάριο μένει ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε και στην Αγία Πετρούπολη από την Ζενίτ με 91-87.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σαγηνευτικός με 31 πόντους, 7 ασίστ και 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Από 20 πόντους οι Πρίντεζης και Παπανικολάου. Από τους 87 πόντους που σκόραραν οι Πειραιώτες τους 81 τους έβαλαν οι τρεις τους.

21 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής ο εξαιρετικός Βορόνοφ. Ο Άιβερσον έβαλε 6 πόντους αλλά μάζεψε 12 ριμπάουντ.

Ο Αγώνας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τους Μπόλντγουιν, Σπανούλη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ ενώ ο Πλάθα άρχισε το ματς με τους Αλμπίσι, Χόλινς, Τρούσκιν, Ζούμπκοφ και Αγιόν. Το παιχνίφι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελληνική ομάδα, με τρίποντο του “καυτού” Σάσα Βεζένκοφ από πολύ μακριά, 0-3, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο μεγαλύτερο του μέρος στο σκορ. Με ένα τρίποντο του Παπανικολάου και ένα καλάθι του Σπανούλη οι Πειραιώτες έφτασαν για πρώτη φορά στο +7 στο 7′ αλλά οι Ρώσοι απάντησαν άμεσα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 24-27 έπειτα από ένα καλάθι του Πρίντεζη.

Μπλακ-άουτ υπέστησαν οι “ερυθρόλευκοι” στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου όταν και δέχτηκαν 10 σερί πόντους (δύο τρίποντα του Βορόνοφ, δύο καλάθια του Αίβερσον) για το 34-27! Πρίντεζης και Σπανούλης όμως “ξύπνησαν” και μείωσαν στο πόντο, 38-37 αναγκάζοντας τον Χουάν Πλάθα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι με δύο πόντους στα αποδυτήρια (45-43) χάρη σε δύο βολές των Αλμπίσι και Βορόνοφ.

Πάλι νωθρό το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο τρίτο αυτή τη φορά δεκάλεπτο. 6-0 οι Ρώσοι με καλάθια του Ουίλ Τόμας και… 51-43. Όμως, ο ηγέτης Βασίλης Σπανούλης βγήκε εκ νέου μπροστά φτάνοντας από πολύ νωρίς τους 20 πόντους! Με τρίποντο και δίποντο ο κορυφαίος σκόρερ της Turkish Airlines Euroleague μείωσε στους τρεις, 51-48. Ο Βορόνοφ όμως με το τρίτο του τρίποντο και λίγο μετά ο Τόμας με καλάθι και φάουλ έδωσαν προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα του Πλάθα, 57-48. Μάλιστα, ένα λεπτό μετά ένα τρίποντο του Χόλινς έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του γράφοντας το 64-53. Με ένα προσωπικό 5-0 του Παπανικολάου αλλά και ένα καλάθι του Ζούμπκοφ έκλεισε η τρίτη περίοδος (66-58).

Στο πρώτο πεντάλεπτο του τελευταίου και κομβικού δεκαλέπτου η διαφορά κυμάνθηκε από τους 7 έως τους 11 πόντους. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς και με τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σπανούλη μπροστάρηδες λίγο έλειψε να το καταφέρει. Αρχικά, μείωσε στους 4, 73-69 και έπειτα στο καλάθι, 76-74 με τρίποντο του Πρίντεζη και καλάθι του Σπανούλη. Όμως, ο Ρένφρο με γκολ-φάουλ 2,5 λεπτά πριν το τέλος ανέκτησε το μομέντουμ για την Ζενίτ, 79-74 και σαν να μην έφτανε αυτό Χόλινς (τρίποντο) και Τόμας (βολές) επανέφεραν την διαφορά στους 10, 84-74. Κάπου εκεί το παιχνίδι φάνηκε ότι τελείωσε παρά το τέταρτο τρίποντο του Σπανούλη (84-77). Ο Σπανούλης όμως δεν το παράτησε το ματς ούτε εκεί και με νέο τρίποντο (το πέμπτο του) έριξε την διαφορά στους τρεις, 86-83 με 13″ για το φινάλε. Ο Αλμπίσι έβαλε 3/4 βολές στο τέλος διαμορφώνοντας το τελικό 91-87.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ