Η Βιλερμπάν μετά τις νίκες κόντρα στις Ελληνικές ομάδες και την Μπασκόνια νίκησε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός έδρας. Το παραμύθι των Γάλλων συνεχίζεται με ρεκόρ 4-3 και χωρίς να έχουν γνωρίσει την ήττα στο προάστιο της Λυών.

Για τους νικητές, αναμφίβολα ο Τζόρνταν Τέιλορ με 14 πόντους και το νικητήριο τρίποντο είναι ο MVP ενώ σπουδαία δουλειά από Λόματς (15 πόντους) και Τζεκίρι (8 πόντους αλλά 14 ριμπάουντ).

Για την ΤΣΣΚΑ, που όσο καλή ήταν αμυντικά άλλο τόσο στην επίθεση δεν είχε λύσεις, ο Μάικ Τζέιμς είχε 14 πόντους αλλά από ωραίος έγινε μοιραίος στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα.

Ο Αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην αναμέτρηση ζεστοί και με τον Μάικ Τζέιμς σε ημιάγρια κατάσταση προηγήθηκαν αρχικά με 5-12 πριν κλείσουν το δεκάλεπτο στο +5, 12-17.

Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στους Γάλλους. Αρχικά, με εξαιρετική αμυντική λειτουργία η ομάδα του Τόνι Πάρκερ ισοφάρισε το παιχνίδι στους 21 πόντους πριν διευρύνει το σερί της σε 12-0 για να προηγηθεί με 8, 29-21. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 30-30 χάρη σε καλάθια των Τζέιμς και Στρέλνιεκς. Ο Τέιλορ έστειλε στα αποδυτήρια τους γηπεδούχους με προβάδισμα τριών πόντων (3/4 βολές, 33-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε ιδανικά για τους πρωταθλητές Γαλλίας οι οποίοι με τον Τέιλορ να φτάνει τους 11 πόντους προηγήθηκαν με 44-35. Όμως και πάλι ο χαρακτήρας των Ρώσων μίλησε και με επιμέρους σκορ 2-12 η ΤΣΣΚΑ προσπέρασε με 46-47. Ένα τρίποντο του Βοροντσέβιτς διαμόρφωσε το 50-52 του 30′.

Η τελευταία και καθοριστική περίοδος του αγώνα άρχισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίον έκλεισε η προηγούμενη. Ο Βοροντσέβιτς έδωσε μετά από πολύ ώρα ανάσα πέντε πόντων στους Μοσχοβίτες (50-55). Όμως, η αήττητη εντός έδρας Βιλερμπάν βρήκε λύσεις και με τον Τζεκίρι προσπέρασε εκ νέου, 58-57. Σε εκείνο το σημείο, ο Βοίγκτμαν με καλάθι και φάουλ και ο Στρέλνιεκς με 2/2 βολές έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην “Ρωσική Αρκούδα” (58-62). Το παιχνίδι στο τελευταίο δίλεπτο σημαδεύτηκε από συνεχόμενα φάουλ με την ΤΣΣΚΑ να διατηρεί το προβάδισμα (64-66) μέχρι τα 13″ όπου ο Τέιλορ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα νίκης στους Γάλλους, 67-66. Ο Τζέιμς δεν σκόραρε στην τελευταία επίθεση των Ρώσων και η Βιλερμπάν πήρε άλλη μία σπουδαία νίκη στην έδρα της.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ