Στις δικαστικές αίθουσε φαίνεται πως θα λύσουν τις διαφορές τους FIBA και Ευρωλίγκα, όσον αφορά στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η FIBA, η Euroleague Properties, μία θυγατρική εταιρία της Ευρωλίγκας, προσέφυγε εναντίον της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA: 

«H FIBA επιβεβαίωσε το Σάββατο (20/02) πως η Euroleague Properties, μία θυγατρική εταιρία της Ευρωλίγκας με βάση το Λουξεμβούργο, κατήγγειλε τη FIBA και την FIBA Europe στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αθέμιτο ανταγωνισμό. Η FIBA ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη κίνηση την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και θα εξετάσει την υπόθεση τις επόμενες ημέρες. Μετά την άρνησή της να συνεργαστεί με τη FIBA το Νοέμβριο του 2015 η Ευρωλίγκα επιβεβαιώνει με τη συγκεκριμένη ενέργεια ότι δεν έχει καμία διάθεση να μπει σε διαδικασία εποικοδομητικού διαλόγου με τη FIBA ώστε να βρεθεί λύση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην Ευρώπη.

Η FIBA παραμένει συγκεντρωμένη στη δημιουργία, σε συνδυασμό με τις εγχώριες λίγκες, ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο την αγορά όσο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο σύνολό του. Το μπασκετικό Champions League έχει οριστεί να ξεκινήσει τη σεζόν 2016-17».