Η άλλοτε πανίσχυρη και βαθύπλουτη Khimki Khimki «βαράει κανόνι»! Η ομάδα μπορεί να έκανε χθες το «μπαμ» και να κέρδισε με 78-77 την Real, αλλά αυτό ήταν απλά μια «φωτοβολίδα» και στον σύλλογο επικρατεί απόλυτο σκοτάδι στο οικονομικό.

Η ομάδα χρωστάει της Μιχαλούς! Τα «φέσια» προς τους παίκτες της φτάνουν τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ! Οι αθλητές έχουν ξεχάσει πότε πληρώθηκαν για τελευταία φορά, καθώς έχουν να δουν 3 μήνες το χρώμα του χρήματος!

Την οικτρή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο και τα νούμερα που χρωστάει η διοίκηση στους παίκτες αποκάλυψε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «R-Sport».

Η Euroleague βέβαια τα πήρε είδηση όλα αυτά μόλις πριν λίγο καιρό. Στις 17/2 η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι η Khimki έχει… φεσώσει τους πάντες. Λίγο πριν την είχε… ξυπνήσει η Ένωση Παικτών της διοργάνωσης (ELPA) που κατέθεσε στοιχεία για το όλο ζήτημα κατήγγειλε την Khimki για οφειλές προς τους παίκτες της.

Η Euroleague επέβαλε BAN στην ομάδα και παρέπεμψε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της, η οποία μελετάει το θέμα και τα στοιχεία και σε λίγες εβδομάδες θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της έρευνάς της και θα ανακοινωθούν φυσικά και οι επιπλέον κυρώσεις που θα επιβληθούν στον ρωσικό σύλλογο.

Βέβαια, οι πρώτες γκρίνιες για τα… φέσια της ομάδας είχαν ακουστεί πολύ καιρό πριν, αλλά η Euroleague δεν είχε κάνει τίποτα τότε.