H Μaccabi με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής έδωσε τη δυνατότητα στους φιλάθλους της να επιλέξουν την κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών. Σε αυτήν συμπεριλήφθηκε κι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος αγωνίστηκε για μία τετραετία στην “ομάδα του Λαού”, ενώ το μεγαλύτερο παράσημο ήταν η κατάκτηση του triple crown τη σεζόν 2013-14.

Στην κορυφαία πεντάδα πέρα από τον Big Sofo συμπεριλήφθηκαν οι Sarunas Jasikevicius, Tony Parker, Mickey Berkowitz και Omri Kaspi. Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο παλιός μας γνώριμος από το πέρασμα του σε Ολυμπιακό και Άρη David Blatt. Τέλος οι λόγοι που ο βετεράνος σέντερ κέρδισε αυτή τη διάκριση ήταν τόσο αγωνιστικοί όσο κι εξωαγωνιστικοί με τη Maccabi μάλιστα να τον αποθεώνει στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Maccabi:

Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία της Μακάμπι από τον Big Sofo. Αυτό ισχύει τόσο για το μέγεθός του, όσο και για το μέγεθος της καρδιάς του. Ο τεράστιος Έλληνας σέντερ έγινε ένας από τους πλέον αγαπητούς παίκτες της Μακάμπι, τόσο για την ικανότητά του κοντά στο καλάθι, όσο και για τα συναισθήματα που επέδειξε. Ο Σόφο κέρδισε την Ευρωλίγκα του 2014, αφήνοντας έτσι το στίγμα του στην ιστορία του κλαμπ»