Είναι γνωστό ότι εδώ και λίγους μήνες Maccabi αναζητά προπονητή, με στόχο να αντικαταστήσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που αποχώρησε πριν λίγους μήνες έπειτα από 3,5 χρόνια παρουσίας στο Ισραήλ. Ο διακαής πόθος της “ομάδας του Λαού” ήταν ο Xavi Pascual, ο οποίος με την σειρά του είχε μια πολύ επιτυχημένη σεζόν με την Zenit, διότι κατάφερε να κατακτήσει μαζί της για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της VTB League απέναντι στην CSKA και μάλιστα το πέτυχε με ανατροπή, αφού ο σύλλογος της Αγ. Πετρούπολης ήταν πίσω στο σκορ της σειράς με 3-1.

Ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να έχει συμβόλαιο με τους Ρώσους, αλλά η υπάρχουσα κατάσταση δεν θα τους επιτρέψει να λάβουν μέρος στην ερχόμενη Ευρωλίγκα κι έτσι ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, διότι θέλει να προπονήσει ομάδα που θα συμμετάσχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Γι’ αυτόν τον λόγο φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Maccabi, με την διάρκεια του συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών να είναι για τρία χρόνια. 

Πριν λίγο μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 50χρονος προπονητής θα ήθελα να πάρει μαζί του στο Τελ Αβίβ τον Jordan Mickey, που αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης των Τελικών της VTB League. Παρόλα αυτά τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν φαίνεται να έχουν βάση, διότι ο Αμερικανός PF/C βρίσκεται ένα βήμα πριν την μετακόμισή του στην νικήτρια του φετινού Eurocup  Virtus Bologna.