Στην Μαδρίτη, δεν τον έχουν ξεχάσει…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, φέτος το καλοκαίρι θα καθίσει και πάλι σε πάγκο, ότι και να γίνει. Περιμένει όπως είναι λογικό, την καλύτερη πρόταση και την ομάδα με την καλύτερη προοπτική για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Λογικό είναι επίσης, να θέλει ομάδα που να παίζει Ευρωλίγκα και να είναι από το πρώτο ράφι. Άλλωστε, δεν πάει και πολύ πίσω που έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατάκτησε την Ευρωλίγκα και αυτό θέλει να το εξαργυρώσει και δίκαια.

Ο Έλληνας τεχνικός χαίρει εκτίμησης, στην Ισπανία και ειδικά στην Μαδρίτη. Άλλωστε ήταν αυτός που το Λονδίνο είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό, στην κατάκτηση της δεύτερης σερί Ευρωλίγκας, κερδίζοντας την Ρεάλ με το δικό της στυλ παιχνιδιού μάλιστα. Ενώ πέρσι, μπορεί να είχε αποκλειστεί από την Ρεάλ, αλλά ο αποκλεισμός είχε έρθει στα 5 ματς και οι Ισπανοί, δεν ξεχνάνε τον τρόπο που τους έπαιξε και την στρατηγική που ακολούθησε και ότι λίγο έλειψε να τους την κάνει και πάλι.

Γενικά τους αρέσει και τους ταιριάζει πολύ η φιλοσοφία που έχει για το μπάσκετ. Που θέλει την πειθαρχία, αλλά αφήνει και χώρο στους παίκτες και στο ατομικό τους ταλέντο. Όπως λένε εδώ, άνθρωποι που ξέρουν καλά τα της Ρεάλ, είναι η τελευταία ευκαιρία του Πάμπλο Λάσο. Αν δεν το πάρει και φέτος, αποχαιρετά και ίσως μαζί του να αποχαιρετήσουν και αρκετοί παίκτες. Ένας από τους υποψηφίους και μάλιστα ψηλά στην λίστα, θα είναι και ο Γ. Μπαρτζώκας, οι Μαδριλένοι, τον θέλουν και τον έχουν πάντα στην άκρη του μυαλού τους.