Η υπόθεση Mitrović-Villeurbanne θα οδηγηθεί στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague για να λάβει ένα τέλος.

Θυμίζουμε πως ο Zvezdan Mitrović και η Villeurbanne διάλεξαν χωριστούς δρόμους μ’ ένα πολύ περίεργο φινάλε.

Μάλιστα ο ίδιος μαζί με τον δικηγόρο του, εξέδωσαν και γραπτή δήλωση προ ημερών, η οποία αναφέρει τους λόγους δυσαρέσκειας του τεχνικού του Μαυροβουνίου, απ’ τον Γαλλικό σύλλογο.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η υπόθεση αυτή θα είναι η πρώτη που θα οδηγηθεί στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague και όπως αναφέρει η Γαλλική «L’ Equipe», ο Mitrović θα παρουσιάσει την υπόθεση αυτή και το  EBDRC θα βγάλει τη τελική ετυμηγορία.

Συγκεκριμένα, η «L’ Equipe» αναφέρει πως, «Χωρίς να έχει βρεθεί φιλική συμφωνία με την Βιλερμπάν, θα παρουσιαστεί στην EuroLeague αυτό το Σαββατοκύριακο αίτημα διαμεσολάβησης. Πρόκειται για μια απαραίτητη διαδικασία, πριν από οποιαδήποτε νομική διαδικασία για δικαστικές διαφορές, που προβλέπεται από τους κανονισμούς της EuroLeague.

Η Βιλερμπάν καλείται:

1. Να διευκρινίσει την διοικητική κατάσταση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς το συντομότερο δυνατόν, ο οποίος δεν έχει λάβει το μισθό Μαΐου, ούτε έχει λάβει έγγραφα που του επιτρέπουν να πληρωθεί από ασφάλιση ανεργίας.

2. Να πληρώσει στον Ζβέζνταν Μίτροβιτς την αποζημίωση που του οφείλεται για την αδικαιολόγητη, άδικη και ιδιαίτερα βάναυση διαδικασία απόλυσης που υπέστη, η οποία βασίζεται σε πράγματα (“Τεχνικά φάουλ για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές σε παιχνίδια, βλάπτοντας τα συμφέροντα και την εικόνα του συλλόγου”)  που είναι ανίκανα να αποτελέσουν νόμιμο λόγο απόλυσης και επηρεάζονται κυρίως από προτάσεις βάσει του εργατικού δικαίου.

Η διαμεσολάβηση πριν από την Euroleague θα είναι η τελευταία ευκαιρία να διευθετηθεί φιλικά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».