Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα για περίπου 17 λεπτά κόντρα στην σκληροτράχηλη Άλμπα Βερολίνου η οποία προηγήθηκε μέχρι και με έντεκα πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Αλλά το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους οι οποίοι πέτυχαν 57 πόντους και έφτασαν στην εκατοστάρα, με το τελικό 103-84 να δείχνει την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Κορυφαίος για τους Καταλανούς ο Κόρι Χίγκινς ο οποίος ήταν πολύ εύστοχος (4/4 τρίποντα) και σταμάτησε στους 22 πόντους. 18 πόντους πρόσθεσε ο Μίροτιτς και 15 πόντους με 7/7 δίποντα ο Άντε Τόμιτς.

Από τους Γερμανούς, ο Γκιεντράιτις (17 πόντους) έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά στην συνέχεια δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Αγώνας

Ο Πέσιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με Ντιλέινι, Χάνγκα, Κλαβέρ, Μίροτιτς και Τόμιτς, ενώ οι φιλοξενούμενοι για την εκκίνηση τους επέλεξαν τους Μάτισεκ, Χέρμανσον, Γκιεντράιτις, Νόκο και Σίκμα. Η Άλμπα στο… μισοάδειο Παλάου Μπλαουγκράνα με αιχμή του δόρατος τον Γκιεντράιτις και τα τρίποντα θα προηγηθεί με 19-25 στο 10′. 

Η διαφορά θα φτάσει στους 11 πόντους με προσωπικό 5-0 σερί του Γκίφει (19-30) αλλά εκεί θα αναλάβουν δράση οι Μίροτιτς, Τόμιτς και Χίγκινς για το προσπέρασμα των Καταλανών με 39-38. Ο Χίγκινς μαζί με τον Κλαβέρ με τρίποντα θα δώσουν και +5 στην ομάδα τους, 46-41 πριν ευστοχήσει σε τρίποντο ο Γκιεντράιτις για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου το 46-44.

Από το 57-50 στα 06:00 για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι μπλαουγκράνα έτρεξαν σερί 11-0 σε 2,5 λεπτά για να φτάσουν στο +18, 68-50. Ο  Κόρι Χίγκινς έφτασε τους 14 πόντους έχοντας 3/3 από τα 6,75. Η Άλμπα δεν το έβαλε κάτω και μάζεψε την διαφορά με το κλείσιμο της τρίτης περιόδου στους έντεκα, 72-61.

Όμως σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα πάτησε το γκάζι τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση πέντε λεπτά νωρίτερα. Ο Χίγκινς συνέχισε το βιολί του ενώ οι Μπράντον Ντέιβις, Άλεξ Αμπρίνες μπήκαν στην εξίσωση του αγώνα για την μέγιστη τιμή της διαφοράς, +23 (89-66). Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο πεντάλεπτο με τους Πέσιτς και Ρενέσες να έχουν καθίσει πλέον στους πάγκους τους. Η εκατοστάρα ήρθε χάρη στον εξαιρετικό Σμίτς που στα τελευταία 4 λεπτά που αγωνίστηκε άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά προλαβαίνοντας να πετύχει οκτώ πόντους για το τελικό 103-84.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ