Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”:

«Η πρώτη φορά είναι πάντα διαφορετική, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Τώρα ξέρεις τι θα δεις, ξέρεις πώς θα είναι τα πράγματα. Αυτό δεν είναι μόνο για τη συνέντευξη Τύπου, ισχύει και για το Final Four. Το πιο σημαντικό είναι η εμπειρία και αυτή τη στιγμή και εγώ, αλλά και όλη η ομάδα είμαστε έμπειροι. Είμαστε τυχεροί που έχουμε παιδιά που έχουν παίξει σε πολλά Final Four και έχουν πάρει και το τρόπαιο. Νομίζω πως αυτό είναι ένα μεγάλο ατού που έχουμε και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και σε αυτό το Final Four».

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το τι κάνει ο καλός μαθητής 24 ώρες πριν από το κρίσιμο διαγώνισμα, απάντησε: «Διαβάζει ένα – δυο σος, αυτά θα κάνουμε και στην προπόνηση δηλαδή και κοιμάται ήσυχος το βράδυ. Έχει ήσυχη τη συνείδησή του γιατί όλη τη χρονιά δούλεψε με τον σωστό τρόπο και όσο καλύτερα μπορούσε».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχηγός των Πειραιωτών, ο οποίος ανέφερε:

«Είμαι τυχερός, ευγνώμων και ευλογημένος που έχω βρεθεί σε Final Four, είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Κάθε φορά είναι σαν πρώτη φορά. Η σημερινή εκδήλωση ήταν πολύ ωραία. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, αυτά έχουν σημασία. Σίγουρα και αυτά είναι σημαντικά για την διοργανώτρια αρχή και για την πόλη της Κωνσταντινούπολης, αλλά το μυαλό μας είναι πιο πολύ στα παιχνίδια. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να ευχαριστηθεί μπάσκετ.

Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε, ο καθένας με τον τρόπο του και να εφαρμόσουμε το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε θέση για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βρεθούμε στον τελικό της Κυριακής».