H Virtus Bologna έχοντας κατακτήσει το EuroCup θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν στην Euroleague έπειτα από μακρά απουσία 15 χρόνων. Στόχος του συνόλου του Scariollo είναι να έχει μια πάρα πολύ ανταγωνιστική παρουσία στην ερχόμενη Ευρωλίγκα και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Ιταλοί έχουν ξεκινήσει δυναμικά τον σχεδιασμό ενόεψει της επόμενης σεζόν, παρότι η σειρά των Τελικών με την Olimpia Milano βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία η Virtus βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση των Mickey και Della Vale. Για τον πρώτο οι συστάσεις είναι κάτι παραπάνω από περιττές, διότι αγωνίζεται για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ κάθε καλοκαίρι αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους ψηλούς. Φέτος στην Ευρωλίγκα μέτρησε 10,5 πόντους και 4,3 ριμπάουντ, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης των τελικών της VTB League, στους οποίους η ομάδα του πήρε τον εν λόγω τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, επιστρέφοντας από το 3-1.

Πέρα από την frontline oι νικητές του EuroCup θα ενισχυθούν και στην περιφέρεια, διότι φέρονται ένα βήμα από την απόκτηση του Amadeo Della Valle, που μαζί με τον Mitrou – Long  ήταν από τους κύριους λόγους που η Brescia κατέκτησε την τρίτη θέση της Ιταλικής Λίγκας στην κανονική διάρκεια. Συγκεκιμένα ο Ιταλός σκόρερ είχε τον ιλιγγιώδη μέσο όρο των 18 πόντων και των 3,6 ασίστ. Μάλιστα αναδείχθηκε κι ως ο πολυτιμότερος παίκτης του ιταλικού Πρωταθλήματος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα, διότι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την Olimpia Milano.