Γύρισε σελίδα χθες ο ΕΣΑΚΕ στις σχέσεις του με την Ευρωλίγκα μετά τη μίας ώρας συνάντηση του νέου προέδρου της λίγκας Γιώργου Χαλβατζάκη με τον Γενικό Διευθυντή της διοργανώτριας αρχής Τζόρντι Μπερτομέου στη Βαρκελώνη. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ευρωλίγκα με τον Μπερτομέου να δεσμεύεται και να ξεκαθαρίζει στον κ. Χαλβατζάκη πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να “χάσει” τη 2η θέση στο EuroCup λόγω της φετινής αδυναμίας του Κολοσσού (εξ αιτίας του θέματος του γηπέδου) να συμμετάσχει.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ από την πλευρά του ανέλυσε στον Μπερτομέου όλο το νέο σχέδιο και το πλάνο δράσης της ελληνικής λίγκας και υποσχέθηκε αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Ευρωλίγκα.

Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων ο Μπερτομέου ήταν μάλλον… επιθετικός απέναντι στη FIBA δείχνοντας ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών κάθε άλλο παρά καλές είναι με αφορμή την πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να αλλάξει το καλεντάρι της και να ορίσει αγώνες Εθνικών ομάδων μέσα στον χειμώνα, ανατρέποντας έτσι άρδην το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα.

“Δεν πρόκειται να το δεχτούμε αυτό”, είπε ο Μπερτομέου ρίχνοντας στη συνέχεια μία… βόμβα που όμως αποδείχθηκε… τζούφια. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μπερτομέου ζήτησε από τις ομάδες της Ευρωλίγκα ως μέσο πίεσης προς τη FIBA να… μποϋκοτάρουν οι παίκτες τους τους Ολυμπιακούς Αγώνες λέγοντας μάλιστα πως “η UEFA στο ποδόσφαιρο βάζει μεν αγώνες μέσα στον χειμώνα αλλά πριμοδοτεί τους συλλόγους για τη συμμετοχή των παικτών τους σε αυτούς κάτι που δεν κάνει η FIBA“.

Στην πρόταση του Μπερτομέου για “μποϋκοτάζ” αντέδρασαν άμεσα οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αλλά και ορισμένων άλλων ομάδων επισημαίνοντας πως μόλις τρεις εβδομάδες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πάρα πολύ αργά να υπάρξει μία τέτοιου είδους αντίδραση η οποία εκτός των άλλων θα έφερνε την Ευρωλίγκα και τις ομάδες αντιμέτωπες όχι πια με τη FIBA αλλά με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.