Επιβλητική ήταν η παρουσία της Μπασκόνια στον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου, αφήνοντας πίσω την ήττα από τη Βιλερμπάν, στον πρώτο αγώνα της εβδομάδας και παίζοντας στο α’ ημίχρονο σε εκπληκτικούς ρυθμούς, συνέτριψε τους Βαυαρούς με 93-60. Οι Βάσκοι ήταν εκπληκτικοί στο α’ ημίχρονο, δημιουργώντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά διαφορά ασφαλείας, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μία εύκολη νίκη. Ισόβαθμες είναι πλέον οι δύο ομάδες, έχοντας ρεκόρ 3-3.

Κορυφαίος για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν ο ηγέτης της ομάδας, Τορνίκε Σενγκέλια, πετυχαίνοντας 19 πόντους, με τους γηπεδούχους να τελειώνουν τον αγώνα έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, την ώρα που για τη Μπάγερν πάλεψαν σχεδόν μόνοι τους ο Μονρό με τον Λο.

Ο Αγώνας

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν το πλέον συναρπαστικό για τη Μπασκόνια, η οποία βρέθηκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μετά το 3′ και χάρη σε ένα σερί 16-2, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 21-8. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τη Μπάγερν να δυσκολεύεται πάρα πολύ να τελειώσει τις φάσεις της στην επίθεση, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο 29-10. Ανάλογη και ακόμα καλύτερη ήταν η εικόνα του β’ δεκαλέπτου για τη Μπασκόνια, η οποία βρέθηκε να προηγείται ακόμα και ε +24 (42-18), με τη Μπάγερν να φαντάζει ανήμπορη να ακολουθήσει τους ρυθμούς των Βάσκων, με το ημίχρονο να κλείνει στο 52-29.

Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Περάσοβιτς κατέβασαν ταχύτητες, με τους Βαυαρούς να είναι πλέον και πιο “σφιχτοί” στην άμυνα τους, την ώρα που ο Μονρό προσπαθούσε να μαζέψει τη διαφορά, η οποία έφτασε στους 15 (60-45), όμως το τρίποντο του Σενγκέλια, έδωσε ξανά φτερά στα πόδια των Βάσκων. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Μπασκόνια να βγάζει την ένταση του α’ ημιχρόνου και να φτάνει τη διαφορά στο +33, με το οποίο και έληξε ο αγώνας.

Τα δεκάλεπτα: 29-10, 52-29, 68-47, 93-60.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!