Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή που είχε στο α’ δεκάλεπτο και ανέπτυξε μία διαφορά 6 πόντων, με την Ζαλγκίρις να την ακολουθεί συνέχεια, χωρίς όμως να καταφέρει σε κάποιο σημείο του αγώνα να ισοφαρίσει. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφαν Μάρκοβιτς, ο οποίος ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι με 9 ασίστ, την ώρα που ο Τόμας Ρόμπινσον έκανε την πρώτη μεγάλη εμφάνιση στην Ευρώπη πετυχαίνοντας double double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πάλεψε ο Παούλιους Γιανκούνας για την Ζαλγκίρις με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Λιθουανούς, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται με 7-10, με τους 8 από τους 10 πόντους της Ζαλγκίρις να είναι από τον Γιανκούνας, όμως η αποχώρηση του από το παρκέ έφερε αλλαγές στο σκορ, με την Χίμκι να τρέχει ένα σερί 11-0 και να κλείνει το σκορ στο δεκάλεπτο στο 21-15.

Ανάλογο ήταν το ξεκίνημα της 2ης περιόδου, με την Χίμκι να τρέχει ένα σερί 10-2 και να φτάνει τη διαφορά στο +14, με τον Ρόμπινσον να κάνει ότι θέλει κάτω από τη ρακέτα έχοντας πετύχει ήδη 11 πόντους. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, δεν κατάφερε όμως ποτέ να μειώσει κάτω από το +8, κυρίως με τον Τουπάν, όμως οι 5 ασίστ του Μάρκοβιτς έκλεισαν το ημίχρονο στο 46-36.

Στο β’ ημίχρονο η Χίμκι συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, με τον Ρόμπινσον να είναι καταλυτικός αμυντικά και επιθετικά, την ώρα που η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς των Ρώσων. Ο Σβεντ ανέβασε ταχύτητες και μαζί με τον Μάρκοβιτς δημιουργούσαν μία πολύ δυνατή περιφέρεια, την ώρα που ο Τόμας διατηρούσε τη διαφορά με τα τρίποντα του.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει καθαρίσει ουσιαστικά τον αγώνα και στα τελευταία λεπτά να κατεβάζει ταχύτητες, με δεδομένη τη δύσκολη συνέχεια τόσο στη διοργάνωση, όσο και στη VTB League.

 Τα δεκάλεπτα:

21-15, 46-36, 63-53, 85-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!

Περισσότερα σε λίγο…