Η Μπάμπεργκ υπέταξε άλλον έναν «πλουμιστό» αντίπαλο στο σπίτι της, επικρατώντας με 84-79 επί της Χίμκι, χάρη σε μια επική ανατροπή. Αυτή, ήταν… έργο Μπραντ Ουοναμέικερ, ο οποίος πήρε με το σκορ στο 63-71, με κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν, όλες σχεδόν τις προσπάθειες της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι και δικαίωσε τον προπονητή του, τιμωρώντας την παθητική ρωσική άμυνα. Με αυτόν τον τρόπο, κράτησε… ολοζώντανους τους Βαυαρούς στο «κυνήγι» της πρόκρισης στα play-offs.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ σπουδαία δουλειά έκαναν νωρίτερα, τόσο ο Λέον Ραντόσεβιτς με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ όσο και ο Νίκος Ζήσης με 16 πόντους, τρία ριμπάουντ και 8 ασίστ. Για το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι 14 πόντοι που σκόραραν ομού οι Αλεξέι Σβεντ και Ζόραν Ντράγκιτς, καθώς και οι 10 πρόσθεσαν οι οι Πολ Ντέιβιτς και Τζέιμς Ογκουστίν, δεν αρκούσαν.

Σε ισορροπία κινήθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις εναλλαγές στο σκορ να μην είναι λίγες και τις δύο πλευρές να προσφέρουν αρκετό θέαμα. Ο Ραντόσεβιτς και ο Ζήσης πρωταγωνίστησαν για τη γερμανική ομάδα και οι απαντήσεις έρχονταν κυρίως από τους Ντέιβις και Ντράγκιτς, αφού ο Σβεντ ήταν… του ύψους ή του βάθους ως είθισται και ο Ράις είχε περισσότερο ενεργό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι. Κάπως έτσι, το 40-40 του ημιχρόνου ήταν ένα λογικό αποτέλεσμα.

Η Χίμκι έφερε το ρυθμό του αγώνα, στο στυλ που ήθελε, βρίσκοντας περισσότερες εύκολες λύσεις σε ανοικτό γήπεδο, όπως επιθυμεί η ίδια να παίζει. Το επιθετικό της «κρεσέντο», ήταν αυτό που της έδωσε τον πρώτο λόγο βαίνοντας προς το τελευταίο δεκάλεπτο (56-64). Η διαφορά αυτή, όμως, εξαλείφθηκε από τη μαχητική Μπάμπεργκ, η οποία «τραυμάτιζε» την αντίπαλό της… στο ρυθμό της, κλέβοντας μπάλες και βγαίνοντας στο ανοικτό γήπεδο, με τον Ραντόσεβιτς να μειώνει στον πόντο και να βάζει για τα καλά στο παιχνίδι την ομάδα του (63-64 στο 35′). 

Σβεντ και Ράις, επιχείρησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ωθώντας το ρωσικό συγκρότημα σε σερί 0-7, με το οποίο έμοιαζε να βάζει και πάλι σε τάξη την κατάσταση (63-71). Ο Ουοναμέικερ, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και σκοράροντας μοναχός για ένα σερί 13-0, αν εξαιρέσουμε το τρίποντο της ισοφάρισης από τον Ζήση, ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του και τελείωσε το σερί με ένα εμφατικό κάρφωμα-φάουλ, με εύστοχη συμπληρωματική βολή (76-71 στο 37′). Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ήταν εκείνος που με βολές θα έδινε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα (80-73), αλλά από την άλλη πλευρά «αφυπνίστηκε» ο Κόπονεν (80-76). Το «πινγκ-πονγκ» μεταξύ των δύο πλευρών, μάλιστα, μείωσε την απόσταση σε διαφορά τριπόντου, με 28″ για το φινάλε (82-79). Ο Ουοναμέικερ, όμως, θα ήταν ο νικητής, καθώς με εύστοχο ζευγάρι βολών στα 10″ πριν το τέλος, με την Χίμκι να αργεί να κάνει φάουλ μετά το έμμεσο τρίποντο του Κόπονεν, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 16-17, 40-40, 56-64, 84-79

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλλι 7 (1), Ζήσης 16 (3), Νίκολιτς, Στάιγκερ, Τάις 5 (1), Ουοναμέικερ 25 (1), Στρέλνιεκς 6, Χάρις 4, Μίλερ, Χέκμαν 3, Ραντόσεβιτς 18

Χίμκι (Ιβάνοβιτς): Ράις 9 (1), Σβεντ 14 (2), Ντράγκιτς 14 (2), Ογκουστίν 10, Μπουν 8, Κόπονεν 9 (2), Βιάλτσεφ 2, Μόνια 3 (1), Χάνικατ, Ντέιβις 10 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.