Ο Ολυμπιακός είχε κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας εδώ και καιρό, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχε θέσει. Μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως οι λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι ενώ ξεκαθάρισε πως οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους μια δύσκολη σειρά αγώνων κόντρα στην Εφές.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” στην δημόσια τηλεόραση:

«Μας ικανοποιεί που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ήταν ο δεύτερος στόχος και δουλέψαμε σκληρά. Ο πρώτος ήταν να μπούμε στους “8” και ο δεύτερος να πάρουμε το πλεονέκτημα. Πρέπει να μπούμε στα πλέι οφ που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια. Κρατάω τον χαρακτήρα της ομάδας, όλοι ανταποκρίθηκαν. Παίξαμε με ελλείψεις. Πήραμε την 3η θέση, είχαμε χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου με ηγέτη τον Σπανούλη και πολλά έμπειρα παιδιά σε αυτές τις διοργανώσεις, όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης. Και τα νέα ελληνόπουλα “μπολιάζονται” σε αυτόν τον κορμό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για όσα έρχονται. Ήταν μια καλή πρόβα. Παίξαμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δώσαμε 17 πόντους στα πρώτα 5′. Μετά το τάιμ άουτ παίξαμε καλύτερα σε άμυνα και επίθεση. Οι λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι, ένα ριμπάουντ, κάποιες βολές. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική».

Για την συνέχεια και την Εφές: «Πρώτα μας νοιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να τελειώσουμε στην 1η θέση. Έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια με Προμηθέα και Κύμη και μετά έχουμε την Εφές. Τα συναισθήματά μας δεν άλλαξαν, δεν είχαμε πει ότι θα παίξουμε με κάποιον. Αποφεύγω τους υπολογισμούς, κοιτάω την ομάδα. Περιμέναμε να δούμε με ποιον θα παίξουμε. Η Εφές είναι ταλαντούχα και αθλητική ομάδα. Αν βρει ρυθμό μπορεί να γίνει επικίνδυνη, το είδαμε και στην Πόλη αυτό. Την ξέρουμε καλά. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Κάθε ομάδα θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της για το Final Four. Πολλοί μπορεί να λένε πως η Φενέρ είναι δυσκολότερη αντίπαλος, αλλά και η Εφές έχει πολύ καλούς παίκτες. Είναι μια γεμάτη και καλή ομάδα. Δεν θα έχουμε εύκολα παιχνίδια. Πάμε για μια σειρά δύσκολων αγώνων. Καλώ τον κόσμο να γεμίσει το ΣΕΦ για να συμπαρασταθεί στην ομάδα, ώστε να έχουμε μια σκληρή και δυνατή έδρα».

Για την απουσία του Ματ Λοτζέσκι και την προσωπική του ευχή: «Είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα έχουμε στα πρώτα δύο ματς τον Λοτζέσκι. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Υγεία να έχει η ομάδα, να είναι όλοι έτοιμοι και σε καλή κατάσταση. Είναι μια περίοδος που τελειώνοντας τις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για τα πλέι οφ».

Τέλος, για τους.. κύκλους της ζωής, που μπορεί να φέρουν ξανά τους «αιώνιους» στην Πόλη: «Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν στον αθλητισμό. Έχουμε δει πολλές τέτοιες ιστορίες. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για κάθε πρόκληση και να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς. Και οι δύο ελληνικές ομάδες, αν πάνε στο Final Four, θα είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Μιλάμε σίγουρα και για την ΤΣΣΚΑ, μια αξιόλογη ομάδα με καθοριστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μαζί με την Ρεάλ, που είναι μια ισχυρή δύναμη».