Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην κακή άμυνα του αλλά και στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του στο χθεσινό παιχνίδι ενώ για τον δεύτερο αγώνα στην Πόλη σχολίασε ότι «αν δεν ενδιαφέρεσαι έχεις χάσει από πριν.»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

Για τον χθεσινό αγώνα:

«Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε  επιθετικά. Σταματάς μια ομάδα στην έδρα της που με μέσο όρο 89 πόντους βάζει 63, και δεν κερδίζεις, σημαίνει ότι η επίθεση σου δεν είναι καλή και αυτό δεν φαίνεται μόνο από αυτό το στοιχείο ,φαίνεται και από το ότι κάναμε 18 λάθη. Όταν κάνεις 18 λάθη εκτός έδρας δεν είναι δυνατό να κερδίσεις. Παρόλο τα άσχημα ποσοστά των αντιπάλων μας πίσω από το τρίποντο .Πιστεύω αναλύσαμε τους λόγους και τις αιτίες που δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Έχουμε και την αυριανή μέρα να δούμε βίντεο. Και σίγουρα πρέπει να φανούμε πιο αποφασιστικοί με καλύτερη πνευματική ετοιμότητα, με καλύτερη ψυχολογία να παλέψουμε αυτό το παιχνίδι για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. »

Για το αν ομάδα έχει άγχος:

«Άμα δεν έχει άγχος δεν μπορείς να αντιδράσεις. Αν δεν έχεις άγχος σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι άρα έχει χάσει το παιχνίδι από πριν. Οποίος ενδιαφέρεται έχει άγχος. Πρέπει να είναι ενεργητικό, πρέπει να σε κάνει καλύτερο, όχι να σε κάνει χειρότερο. Τα έχουμε πει πολλές φορές, νομίζω ότι αυτή η ομάδα παίζει κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλές φορές, και έχει αποδείξει και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτήν . Στο χέρι μας είναι να μπούμε μέσα και να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε την δουλειά μας.»

«Όταν πρέπει να κερδίσεις μεγάλα παιχνίδια πρέπει να παίξεις δυνατά στην άμυνα, να παλέψεις, να βάλεις το κορμί σου. Όντως, αυτό κάνουν αυτοί. Δεν με προβληματίζει, απλώς αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς»