Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός των “ερυθρόλευκων”:

«Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Το να είσαι πρώτος είναι πολύ δύσκολο και για τους θεατές είναι πιο ενδιαφέρον γιατί είναι απρόβλεπτο. Η επιτυχία είναι συνδυασμός αρχικά των ιδιοκτητών που αγαπούν και στηρίζουν οικονομικά την ομάδα σε καιρό κρίσης. Από την άλλη η ομάδα μας έχει χτίσει χαρακτήρα, ξέρει να κερδίζει δύσκολα παιχνίδια και με την πλάτη στον τοίχο.

Το αυριανό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Η ΤΣΣΚΑ είναι πρωταθλήτρια. Η ψυχολογική προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη. Οι εκπλήξεις δεν γίνονται εύκολα. Όλες οι ομάδες εδώ έχουν κοινό έναν σταθερό κορμό και έναν προπονητή για χρόνια. Σίγουρα πρέπει κάτι να γίνει με τις πτήσεις. Οι ομάδες που έχουν τσάρτερ έχουν πλεονέκτημα».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε:

«Το format ήταν καινούριο. Τα ματς των πλέι οφ ήταν πολύ σημαντικά, αλλά το Final Four θα είναι ακόμα πιο δυνατό. Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε 6 διαφορετικούς πρωταθλητές δείχνει το επίπεδο της διοργάνωσης. Η διοργάνωση ήταν πολύ συναρπαστική και ήταν δύσκολο να γίνουν προβλέψεις».

Για το μυστικό της σταθερότητας: «Πιστεύω πως η σταθερότητα πηγάζει από τους προέδρους. Έχουν τον έλεγχο, αγαπούν το μπάσκετ και ακόμα και στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες μας στηρίζουν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, αλλά στην ομάδα έχουμε σταθερότητα. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των παικτών έχει πολύ μεγάλη σημασία και ξέρουν πώς να παίζουν στα μεγάλα ματς». 

Σχετικά με τον ημιτελικό του 2015 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είπε: «Το έχουμε ξεχάσει αυτό το ματς. Είναι πολύ διαφορετικό. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Η ΤΣΣΚΑ είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης κι εμείς επιστρέψαμε στο Final Four έπειτα από έναν χρόνο απουσίας. Η προετοιμασία και για τις δύο ομάδες είναι πολύ σημαντική. Οι τέσσερις ομάδες του Final Four είχαν καλή απόδοση στα πλέι οφ. Όποια ομάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Προετοιμαζόμαστε το ίδιο για κάθε ματς». 

Για το αν μπορεί να γίνει κάποιο… τρικ: «Οι εκπλήξεις δεν γίνονται εύκολα. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι παίκτες παίζουν για χρόνια μαζί και ξέρουν την φιλοσοφία των προπονητών τους. Η σταθερότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Επίσης, θέλω να πω πως τα ταξίδια είναι πάρα πολλά. Πρέπει να δούμε τις πτήσεις τσάρτερ».