Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

«Σε ένα Final Four προετοιμάζεσαι να παίξεις δύο τελικούς. Μετά τον ημιτελικό είπαμε πως παίξαμε το πρώτο ημίχρονο και προετοιμαζόμαστε γαι το δεύτερο. Είμαστε υπερήφανοι και πολύ χαρούμενοι που έπειτα από μία δύσκολη σεζόν συμμετέχουμε στο Final Four και σε έναν τελικό».

Για το αν o τελικός έχει σχέση με τα ματς της regular season: «Για εμάς τα δύο παιχνίδια που παίξαμε στη κανονική σεζόν είναι διαφορετικά. Αυτός τώρα είναι ένας τελικός με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μπορούμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Η Φενέρ είναι στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν, έχει τον καλύτερο προπονητή και α παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους τους. Είναι φαβορί, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας».

Για το ανέβασμα της απόδοσης των ξένων παικτών της ομάδας του κατά την διάρκεια του ημιτελικού: «Πιστεύω πως χθες όλοι όταν μπήκαν στο παιχνίδι, έδωσαν τα πάντα στην ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Έχει σημασία το πνεύμα της ομάδας και πώς να σταματήσεις τους αντιπάλους. Αντιμετωπίζαμε δύο από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης και του παγκόσμιου μπάσκετ γενικότερα. Η άμυνα ήταν ένας συνδυασμός κοντών και ψηλών. Κρατήσαμε μια πολύ καλή επιθετική ομάδα πολύ χαμηλότερα από τον μέσο όρο τους. Δεν με νοιάζει ποιος θα σκοράρει. Με νοιάζει όποιος μπει να δώσει το μάξιμουμ και να κάνει τα μικρά πράγματα, που δεν αναφέρονται στην στατιστική. Στο τέλος, όμως, είδαμε ότι οι Έλληνες έκαναν ένα βήμα μπρος. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε σαν ομάδα»

Για το αν ετοιμάζει κάποια… έκπληξη στον Ομπράντοβιτς: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω, γιατί είναι εδώ (σ.σ. γέλια). Σίγουρα κάτι θα προετοιμάσουμε». 

Για το ότι στον τελικό πέρασαν οι ομάδες που τερμάτισαν στην 3η και την 5η θέση:  «Η φετινή Euroleague ήταν καλύτερη για όλους. Ανεξάρτητα από την θέση που τερμάτισαν οι 8 πρώτες είχαν την ευκαιρία να πάνε στο Final Four. Το γεγονός ότι η 3η και η 5η ομάδα προκρίθηκαν στον τελικό δείχνει την ποιότητα της διοργάνωσης και το ότι όλα είναι ανοιχτά. Είναι συναρπαστικό για τον κόσμο γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα. Είναι πολύ ενδιαφέρον και κρατά την αγωνία σε υψηλό επίπεδο ως το τέλος.  

Για το που θα κριθεί ο τελικός: «Η Φενέρ είναι στην καλύτερη φόρμα της. Τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας δεν έχουν τόση σημασία πια. Είμαστε στον τελικό. Εχουν σπουδαίο σταφ, παίκτες και ξέρουν τι να κάνουν. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κι εκείνοι το δικό τους. Οι λεπτομέρειες και το ποιος θα παλέψει περισσότερο θα κρίνουν το παιχνίδι».  

Για το αν φανταζόταν πριν από 16 χρόνια, όταν αντιμετώπισε τον Ομπράντοβιτς σε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός πω θα τον αντιμετώπιζε στη συνέχεια και σε έναν τελικό:  «Όταν αρχίζεις να κοουτσάρεις, δεν ξέρεις πού θα φτάσεις. Προσωπικά δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια διατηρώντας χαμηλό προφίλ και παραμένοντας ταπεινός για να φτάσω στο υψηλό επίπεδο. Άρχισα την προπονητική, γιατί αγαπώ το μπάσκετ. Δεν ήμουν καλός παίκτης. Είμαι χαρούμενος, όμως, που ασχολούμαι με το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Δεν ήξερα πού θα φτάσω. Δούλεψα σκληρά. Συνεχίζω να δουλεύω και προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και είμαι χαρούμενος που αύριο θα παίξουμε στον τελικό».