Ο προπονητής της Maccabi, Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το αυριανό (22/12, 21:15) εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι ο αντίπαλός είναι γνωστός στην ομάδα του, καθώς ξέρει τους «πράσινους».

Από την άλλη, μίλησε με καλά λόγια για τον Παναθηναϊκό, ενώ επισήμανε ότι οι Ισραηλινοί θέλουν αυτό το ματς.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

Για τους «πράσινους»: «Μετά από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, επιστρέφουμε στην έδρα. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας, ο Παναθηναϊκός είναι μία σκληρή ομάδα, έχει καλή αμυντική νοοτροπία και στην επίθεση έχουν 2-3 διαφορετικές επιλογές για να φτάσουν στον καλάθι. Πάντα είναι συγκεντρωμένοι για να εκτελέσουν το πλάνο τους.

Για τα κλειδιά του αγώνα: «Το πλάνο μας πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Να ξεκινήσουμε το ματς με συγκέντρωση και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να πάρουμε, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε για κάθε κατοχή και για κάθε χαμένη μπάλα, σε όλο το παιχνίδι. Να παίξουμε έξυπνα στην άμυνά μας, στον τρόπο που θα επιτεθεί ο Παναθηναϊκός».

Ο προπονητής της Maccabi έκανε αναφορά και στους τραυματίες της ομάδας του: «Έχουν αρχίσει να παίζουν, αλλά θέλουν δύο εβδομάδες ακόμη για να επανέλθουν στην καλύτερη κατάστασή τους. Όλοι πλέον έχουν έναν ρόλο και διαμορφώνουμε τη χημεία μας».