Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ:

«Η κατάσταση είναι σχεδόν ίδια με την Ελλάδα. Υπάρχει καραντίνα, μένουμε στο σπίτι, βγαίνουμε μόνο για σούπερ μάρκετ, πλένουμε καλά τα χέρια μας… Σε γενικές γραμμές, το Ισραήλ βρίσκεται σχεδόν στην ίδια κατάσταση με τη χώρα μας. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ έχουν κάνει πάρα πολλά τεστ για τον κορωνοϊό. Στις 12 Μαρτίου μας ενημέρωσαν ότι δεν θα παίξουμε με τη Baskonia και από κει και πέρα, σταμάτησαν τα πάντα».

Ο Έλληνας προπονητής εξήγησε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ανέφερε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία! Είναι σημαντικό ότι αποφάνθηκαν οι ειδικοί στο τι πρέπει να κάνουμε, ότι εμπιστευτήκαμε τους ειδικούς. Είμαστε χαρούμενοι που το κράτος λειτούργησε σωστά».

Στο τέλος, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Το πρωτάθλημα στο Ισραήλ δεν έχει λήξει οριστικά. Υπάρχει σκέψη να γίνουν αγώνες χωρίς φιλάθλους. Διαφωνώ με αυτή την προοπτική. Το μπάσκετ είναι κοινωνική εκδήλωση, ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο. Ό,τι κάνουμε, τον κάνουμε για τον κόσμο. Όταν λοιπόν δεν έρχεται κόσμος στο γήπεδο, το άθλημα κάτι… χάνει».