Τα οικονομικά και, ως εκ τούτου, αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλατάσαραϊ, έχουν κάνει πολλούς παίκτες, από την αρχή της σεζόν, να αποχωρήσουν από την Κωνσταντινούπολη. Το τελευταίο «πλήγμα», όμως, για τους Τούρκους, είναι και το πιο δυνατό από όλα.

Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Αρόγιο, με γραπτή του δήλωση στον Τύπο, κατέστησε γνωστή τη λύση του συμβολαίου του με τη διοίκηση του συλλόγου, εμφανώς συγκινημένος. Στην ανακοίνωσή του, ανέφερε τους λόγους, για τους οποίου διέβη την πόρτα της εξόδου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει άπαντες, από τον κόουτς Αταμάν και τους συμπαίκτες του, μέχρι και τους οπαδούς της «Τσιμ Μπομ Μπομ». Πλέον, η αποδυνάμωση του ρόστερ, είναι εμφανέστατη και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί παίκτης να τον αντικαταστήσει, στην προσπάθεια να καταστεί ανταγωνιστική, τόσο στο πρωτάθλημα Τουρκίας, όσο και στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά, η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του:

«Με λύπη μου ενημερώνω τον Τύπο και τους εκπληκτικούς φιλάθλους της Κωνσταντινούπολης για την απόφαση μου να ολοκληρώσω την θητεία μου στη Γαλατασαράι.

Η απόφαση μου να αφήσω την ομάδα ήρθε μετά από μακρά και προσεκτική σκέψη. Με λύπη μου, αλλά και με σαφή πεποίθηση δηλώνω ότι υπό την υπάρχουσα ασταθή οικονομική κατάσταση, δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος της ομάδας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Γαλατασαράι για την αγάπη και το σεβασμό που μου έδειξαν αυτά τα τρία χρόνια. Πάντα θα έχετε μια θέση στην καρδιά μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Αταμάν για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αυτά τα αξέχαστα χρόνια. Πάντα θα του χρωστώ ευγνωμοσύνη για όσα έκανε για την καριέρα μου.

Ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου γιατί με παρακίνησαν και με ενέπνευσαν όταν το χρειαζόμουν πιο πολύ ποτέ. Θα μου λείψετε παιδιά πάρα πολύ».