Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ είναι μια ομάδα που παίζει συνέχεια «παιχνίδια» σε πολλά επίπεδα, που ξεκινάνε από τα ματς της Ευρωλίγκα που θέλει να «χτυπήσει» ή όχι προκειμένου να τα φέρει έτσι και να επιλέξει αντίπαλο και φτάνουν ως τους τραυματισμούς των παικτών της και το πότε θα γυρίσουν στα παρκέ.

Θέλετε πρόσφατο παράδειγμα; Ιδού αυτό με το θέμα του Σέρχιο Γιουλ. Ο ηγέτης των Μαδριλένων υπέστη θλάση. Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι έλεγαν ότι θα χάσει σχεδόν 1 μήνα. Ο ίδιος ο παίκτης είχε γράψει στο twitter ότι απλά θα ξεκουραστεί κάποιες μέρες. Ο Πάμπλο Λάσο σφύριζε αδιάφορα και δεν έλεγε τίποτα.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο Ισπανός γκαρντ έχει υποστεί θλάση και ίσως χάσει την μάχη με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Οι Μαδριλένοι, όμως, δεν λένε τίποτα επίσημα.

Ο προπονητής της ομάδας, Πάμπλο Λάσο, πάλι σφυρίζει αδιάφορά και παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτα για την ημερομηνία επιστροφής του παίκτη.

Αναλυτικά ο Ισπανός προπονητής είπε: «Ειλικρινά νομίζω ότι είναι δύσκολο να παίξει στα πλέι οφ. Εύχομαι να μπορεί να παίξει αλλά φαίνεται δύσκολο γιατί δεν νομίζω ότι οι γιατροί μας είναι μάγοι ή γκουρού. Νομίζω ότι είναι υπέροχοι, τέλειοι, αλλά όχι μάγοι. Θέλουν να επιστρέψουν τον Γιουλ στην καλύτερη δυνατή στιγμή, με τον καλύτερο τρόπο, όπως έκαναν και πέρυσι».

Βέβαια και πέρσι οι Ισπανοί έκαναν τα ίδια. Πριν τα ματς με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, έλεγαν ότι δεν ξέρουν πότε ο Γιουλ θα είναι 100% έτοιμος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (είχε υποστεί ρήξη). Τελικά ήταν έτοιμος και όχι μόνο έπαιξε με τους πράσινους, αλλά ήταν και σημείο αναφοράς στο 3-1 της Ρεάλ επί του τριφυλλιού.