Το τζάμπολ στην Ευρωλίγκα πλησιάζει και οι 24 ομάδες ετοιμάζονται να πάρουν θέσεις στη γραμμή της αφετηρίας με τις υψηλότερες δυνατές προσδοκίες. Ο «back-to-back» Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός έχει θέσει ένα πολύ μεγάλο, το δυσκολότερο «στοίχημα»: Το «three-peat»! Και ο Παναθηναϊκός, όμως, αισθάνεται πανίσχυρος και θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις την κατάκτηση του τίτλου για έβδομη φορά στην ιστορία του.

Ως συνήθως, οι δύο «αιώνιοι» δεν θα έχουν το… μονοπώλιο όπως στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και ποιος ξέρει ποια άλλη ομάδα – έκπληξη έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών τους.

Η φετινή Ευρωλίγκα αναμένεται να είναι (όπως και πέρυσι) άκρως ανταγωνιστική, καθώς πέρα από τις προαναφερθείσες, παραδοσιακές δυνάμεις, υπάρχουν και άλλες που θέλουν να κάνουν την υπέρβαση. Οι πρωταγωνιστές όμως είναι και θα συνεχίσουν να είναι οι παίκτες. Το basketblog.gr σας επέλεξε και σας παρουσιάζει 24 παίκτες, που αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο αποτελώντας σημείο αναφοράς για την ομάδα τους τη νέα σεζόν.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Κώστας Παπανικολάου (Μπαρτσελόνα)

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να αναφέρουμε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αλλά ο Ισπανός γκαρντ είναι σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια και όλοι ξέρουν τι να περιμένουν από αυτόν. Η Μπαρτσελόνα επέλεξε φέτος έναν Έλληνα, προκειμένου να καλύψει τη θέση ενός παίκτη, που είχε καθοριστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν από τους πρωταγωνιστές στον Ολυμπιακό τα δύο προηγούμενα χρόνια (κατακτώντας ισάριθμους τίτλους στην Ευρωλίγκα) και καλείται να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε ο Πιτ Μάικλ, υπογράφοντας μάλιστα τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές άνω των 3 εκατ. ευρώ. Αναμένεται, λοιπόν, να αποτελέσει παίκτη – κλειδί και σημαντικές ευθύνες τη νέα σεζόν και η δική του απόδοση θα καθορίσει πολλά για την Μπαρτσελόνα που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή μετά το 2010.

Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Τα «αστέρια» στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολλά, αλλά ο Κάιλ Χάινς είναι ένας παίκτης που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στη «φροντ λάιν». Ο Αμερικανός ψηλός έκανε πράγματα και θαύματα τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, κάτι που του έδωσε ένα πολύ καλό συμβόλαιο (περίπου 2,5 εκατ. δολάρια για 2 χρόνια) στην ομάδα της Ρωσίας. Ο Ετόρε Μεσίνα περιμένει από αυτόν ανάλογες εμφανίσεις και προσφορά σε άμυνα και επίθεση, προκειμένου να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη κάτω από τα καλάθια. Κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια που θα υπάρξουν μέσα στη σεζόν, ο… σερ Χάινς μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Λίνας Κλέιζα (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ)

Ο Λιθουανός είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο οποιαδήποτε ομάδα. Στην καλή του μέρα μπορεί να… σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα και να αποτελέσει μεγάλη δύναμη στην επίθεση για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Λίνας Κλέιζα είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί εκτός από επιθετικό «πολυβόλο» σε ολοκληρωμένο φόργουορντ. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έχει τον τρόπο του στο να παίρνει το 100% του κάθε παίκτη του και είναι δεδομένο πως στην περίπτωση του Λιθουανού θα προσπαθήσει να αναδείξει όλες τις φανερές και κρυφές αγωνιστικές αρετές του.

Ντάριους Λαβρίνοβιτς (Μπουντιβέλνικ)

Το «μεγάλο όνομα» στο ρόστερ της Μπουντιβέλνικ για φέτος είναι αυτό του Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ο οποίος αναμένεται να είναι η «κολόνα» της ουκρανικής ομάδας. Ο Λιθουανός είναι γνωστός όλα αυτά τα χρόνια καθώς έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με κορυφαίες ομάδες και είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Μπουντιβέλνικ. Ο Λαβρίνοβιτς μπορεί να βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση, χάρη στο αξιόπιστο περιφερειακό σουτ και παρά τα 34 χρόνια του μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη αυτής της ομάδας.

Λεό Βεστερμάν (Παρτιζάν)

Σε μία ομάδα που αποτελείται κυρίως από νεαρούς σε ηλικία παίκτες και είναι αυτό που λέμε «η ομάδα του προπονητή» δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιον. Ο Λεό Βεστερμάν όμως είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να ηγηθεί επιθετικά και να δώσει λύσεις στην Παρτιζάν. Ο Γάλλος γκαρντ έδειξε πέρυσι θετικά στοιχεία και στην Παρτιζάν περιμένουν φέτος να εμφανιστεί σαφώς πιο βελτιωμένος και να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στον επιθετικό τομέα.

Αλί Τραορέ (Ναντέρ)

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της φέτος στην Ευρωλίγκα και ήδη προσπαθεί να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα. Ο Αλί Τραορέ αποκτήθηκε πρόσφατα από την Άλμπα Βερολίνου και αναμένεται να αποτελέσει παίκτη – κλειδί για τους Γάλλους. Ο 28χρονος διεθνής έχει πολύ καλές κινήσεις στην επίθεση και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μπορούν να τον εμπιστευτούν και να… ακουμπήσουν την μπάλα πάνω του. Ο Τραορέ αναμένεται να προσδώσει δύναμη και ποιότητα στη «φροντ λάιν» της γαλλικής ομάδας «κουβαλώντας» τετραετή θητεία στην Ευρωλίγκα με τρία διαφορετικά κλαμπ (Βιλερμπάν, Ρόμα, Αλμπα).

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης)

Όπως στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, έτσι και εδώ θα μπορούσαμε να είχαμε ξεχωρίσει τον σούπερσταρ Ρούντι Φερνάντεθ, αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο βασικός σέντερ της Εθνικής και αποκτήθηκε για να καλύψει κενά που υπήρχαν στις θέσεις των ψηλών. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε μεγάλα προβλήματα απέναντι στον Κάιλ Χάινς στον τελικό της περσινής Ευρωλίγκας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και αυτό που θέλει ο έμπειρος προπονητής είναι να μην πάθει πάλι τα ίδια. Ενδεχομένως ο Μπουρούσης να ήταν αυτό που έλειπε από τη Ρεάλ και η παρουσία ενός ψηλού με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, καλές κινήσεις στη ρακέτα και αξιόπιστο μακρινό σουτ, αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία για την ισπανική ομάδα.

Ζόραν Πλάνινιτς (Εφές Αναντολού)

Ο παίκτης – κλειδί της περσινής Χίμκι, αναμένεται να γίνει ο παίκτης – κλειδί της Εφές Αναντολού. Ο Κροάτης γκαρντ αποκτήθηκε από την τουρκική ομάδα για να κοντρολάρει με το ταλέντο του τον ρυθμό στους φετινούς αγώνες της Ευρωλίγκας (και όχι μόνο), καθώς ο πανάκριβος Τζόρνταν Φάρμαρ δεν έκανε…. απόσβεση στην ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι. Ο Ζόραν Πλάνινιτς αναμένεται να έχει στα χέρια του τα… κλειδιά της οργάνωσης του παιχνιδιού της Εφές (ενδεχομένως να πάρει και πολλές προσπάθειες επιθετικές) και η απόδοσή του θα μετρήσει πολύ.

Μαρτίνας Πότσιους (Ζαλγκίρις)

Επέστρεψε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Λιθουανία για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να ξαναβρεί τον εαυτό του. Ο Μαρτίνας Πότσιους θα βρίσκεται στο ρόστερ της Ζαλγκίρις Κάουνας του Ηλία Ζούρου και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό «όπλο» στα… χέρια του Έλληνα προπονητή. Ο Λιθουανός περιφερειακός είναι καλός σουτέρ και μπορεί να «κουβαλήσει» την μπάλα στην επίθεση, δίνοντας σημαντικές λύσεις. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να βρει τον παλιό του καλό εαυτό, καθώς στη Ρεάλ δεν κατάφερε να αναδειχτεί.

Ζακ Ράιτ (Μπάμπεργκ)

Ο γνωστός μας από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Ρέθυμνο Ζακ Ράιτ, είναι πλέον παίκτης Ευρωλίγκας και σημείο αναφοράς για την Μπάμπεργκ. Ο Αμερικανός έχει μεγάλο ταλέντο στον επιθετικό τομέα και αναμένεται να βοηθήσει με την παρουσία του τη γερμανική ομάδα, η οποία θα στηρίξει πολλά πάνω του. Πέρα από το σκοράρισμα, ο Ράιτ μπορεί να βοηθήσει εξίσου σημαντικά τόσο στον τομέα των ριμπάουντ, όσο και σε αυτόν της δημιουργίας, στην παρθενική εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα.

Αλεσάντρο Τζεντίλε (Αρμάνι Μιλάνο)

Το ταλέντο του είναι μεγάλο και αυτό φάνηκε και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, γιος του παλαίμαχου άσου Νάντο Τζεντίλε, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αρμάνι Μιλάνο, παρά τις σπουδαίες μεταγραφές που πραγματοποίησε η διοίκηση. Εξάλλου, ο Ιταλός γκαρντ έδειξε και πέρυσι ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην επίθεση, καθώς έχει ηγετικές ικανότητες και ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Αντουάν Ντιό (Στρασμπούρ)

Αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα της Γαλλίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, αλλά έδειξε παράλληλα πως έχει ταλέντο και προοπτικές βελτίωσης. Ο Αντουάν Ντιό βοήθησε σημαντικά με την παρουσία του τους «τρικολόρ», πλάι στον Τόνι Πάρκερ, και στην Στρασμπούρ είναι φυσιολογικά το μεγάλο αστέρι. Η δική του απόδοση αναμένεται να καθορίσει πολλά στην πορεία του συλλόγου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν είναι, άλλωστε, προτάρης στην κορυφαία τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, καθώς έχει αγωνιστεί δύο χρονιές με την επίσης γαλλική ΛεΜαν.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)

Ο MVP των δύο τελευταίων Final-4 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης δεν θα μπορούσε να μην είναι ο παίκτης – κλειδί για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο ηγέτης και αρχηγός της ομάδας του Πειραιά καλείται φέτος, μαζί με την… παρέα του να διεκδικήσει το «three-peat» και αυτό το στοιχείο ίσως να αποτέλεσε έναν από τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» για ακόμη τρία χρόνια. Η δική του παρουσία και απόδοση αναμένεται να είναι καταλυτική για μία ακόμη χρονιά για τον Ολυμπιακό, καθώς όλη η ομάδα εξακολουθεί να είναι «κτισμένη» γύρω του. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως φέτος θα είναι μία δύσκολη χρονιά για αυτόν και τους συμπαίκτες του, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τον «Kill Bill».

Έρικ Γκριν (Σιένα)

Ο Έρικ Γκριν αποκτήθηκε από τη Σιένα για να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε η αποχώρηση του Μπόμπι Μπράουν, ο οποίος πέρυσι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας. Ο 22χρονος Αμερικανός έφτασε στην Ιταλία από το Virginia Tech, όπου στο πρωτάθλημα του NCAA είχε πέρυσι 25 πόντους κατά μέσον όρο και αναμένεται να αποτελέσει τον ηγέτη της Σιένα στο επιθετικό κομμάτι. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος διαθέτει πολύ καλά επιθετικά στοιχεία και πολύ καλό σουτ από τα 6,75μ.

Ζόραν Ντράγκιτς (Μάλαγα)

Μαζί με τον αδελφό του Γκόραν, ο Ζόραν Ντράγκιτς ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στο Ευρωμπάσκετ που διοργάνωσε η χώρα του, η Σλοβενία. Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος έχει δείξει μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια και σίγουρα μπορεί πλέον να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα σαν τη Μάλαγα. Η παρουσία του στην ισπανική ομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της στην Ευρωλίγκα. Ο Ντράγκιτς είναι ένας «all around» παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, ωστόσο το σήμα κατατεθέν του είναι η άμυνα.

Νέιτ Τζαγουάι (Γαλατασαράι)

Στην Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και έτσι αποχώρισε με προορισμό την Τουρκία. Η Γαλατασαράι τον εμπιστεύτηκε παρά τους τραυματισμούς που είχε το τελευταίο διάστημα και τους φόβους που είχαν, όσες ομάδες σκέφτηκαν την απόκτησή του. Αν ο Αυστραλός σέντερ είναι καλά, ενδεχομένως να αποτελέσει την… κολόνα της τουρκικής ομάδας που θέλει να πραγματοποιήσει καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως υπάρξει πρόβλημα στη γραμμή των ψηλών.

Κριστιάν Εγιένγκα (Ζιέλονα Γκόρα)

Στον Κριστιάν Εγιένγκα θα στηριχτεί κυρίως στον επιθετικό τομέα η ομάδα της Ζιέλονα Γκόρα τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο φόργουορντ από το Κονγκό, ο οποίος έχει περάσει για λίγο και από τους Λος Άντζελες Λέικερς, επιστρέφει στην Ευρώπη (είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Μπανταλόνα) για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μία ομάδα που θέλει να είναι ανταγωνιστική στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Εγιένγκα επιστρέφει στην Ευρώπη ως γνήσιο επιθετικό… όπλο.

Ντιόν Τόμπσον (Μπάγερν Μονάχου)

Όσο περνούν τα χρόνια, ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Ίκαρο, Ντιόν Τόμπσον, συνεχώς βελτιώνεται. Ο Αμερικανός ψηλός αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα από την Άλμπα Βερολίνου, όπου πέρυσι πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους παίκτες – κλειδιά για την Μπάγερν Μονάχου τη νέα σεζόν. Ο Τόμπσον μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο επιθετικά, όσο και στον τομέα τον ριμπάουντ και σίγουρα οι εμφανίσεις του αποφοίτου του Νορθ Καρολάινα θα κρίνουν πολλά.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον «3D». Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας όλων των εποχών και το έχει αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση τριών ευρωπαϊκών τίτλων. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού, ο οποίος ανανέωσε τη συμφωνία του χωρίς να το πολυσκεφτεί, αναμένεται να είναι για μία ακόμη χρονιά καταλυτικός για την ομάδα του και την πορεία που θέλει πραγματοποιήσει. Σκοράρει, πασάρει και στο παρελθόν έχει αναδειχτεί έξι φορές καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει πως η απόδοσή του θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία των «πρασίνων» και στη φετινή Ευρωλίγκα…

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

Αποτελεί την πιο αξιόπιστη και σταθερή λύση του Ντέιβιντ Μπλατ, κάτι που φάνηκε και στη διάρκεια της περσινής χρονιάς στα κρίσιμα παιχνίδια. Ο Ντέβιν Σμιθ έχει περάσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα του Πανελληνίου, αλλά σίγουρα ανήκει στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Διαθέτει πολύ αξιόπιστο σουτ και γενικά μπορεί να δημιουργήσει για τον ίδιο και για τους συμπαίκτες του. Είναι έμπειρος και στα δύσκολα δεν θα… κρυφτεί. Η απόδοσή του σίγουρα μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού.

Αντρές Νοτσιόνι (Λαμποράλ Κούτσα)

Η εμπειρία του στα γήπεδα της Ευρώπης, αλλά και στο ΝΒΑ, είναι πολύτιμη για την προσπάθεια που θα κάνει η Λαμποράλ Κούτσα. Ο Αντρές Νοτσιόνι βρίσκεται πλέον στα 34 χρόνια του, αλλά παραμένει πολύ ποιοτικός παίκτης που στα δύσκολα παιχνίδια θα κάνει τα πάντα για να πάρει η ομάδα του τη νίκη. Η απόδοση του Αργεντινού αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ισπανικής ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα.

Μάντας Καλνιέτις (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

Έδειξε και στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας πως μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο… όπλο για κάθε ομάδα και το μέλλον του ανήκει. Ο Μάντας Καλνιέτις με τις οργανωτικές και εκτελεστικές του ικανότητες μπορεί να αποτελέσει το «Α» και το «Ω» της Λοκομοτίβ, η οποία στηρίζει ακόμη περισσότερα πάνω του μετά την αποχώρηση του περυσινού MVP Νικ Καλάθη. Το θετικό για τον ίδιο και την ομάδα φυσικά, είναι πως θα έχει δίπλα του πολλούς καλούς συμπαίκτες που θα τον βοηθήσουν τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Ράσκο Κάτιτς (Ερυθρός Αστέρας)

Ο πιο… παλιός και έμπειρος παίκτης που διαθέτει ο Ερυθρός Αστέρας στο ρόστερ του είναι ο Ράσκο Κάτιτς, τον οποίο και είδαμε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας στην ομάδα της Σερβίας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο δυναμικός σέντερ ήταν πίσω από τον Νέναντ Κρστιτς, αλλά σε κάποιους αγώνες έδειξε πως θα μπορούσε να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην ομάδα του αναμένεται να έχει αυτό το ρόλο τη φετινή σεζόν, καθώς στην Ευρωλίγκα χρειάζεται η εμπειρία και ο 33χρονος Κάτιτς μπορεί να αποτελέσει τον «στυλοβάτη» της ομάδας.

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (Λιέτουβος Ρίτας)

Στον Ολυμπιακό δεν… πέτυχε, καθώς ουδέποτε τον εμπιστεύθηκαν πραγματικά οι προπονητές του, αλλά επιστρέφοντας στη Λιέτουβος Ρίτας έχει γίνει ήδη ένας από τους ηγέτες της ομάδας του Ντιρκ Μπάουερμαν. Το απέδειξε στους αγώνες της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τη λιθουανική ομάδα στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι 34 πόντοι του με 8/10 τρίποντα απέναντι στην Όλντενμπουργκ θα μείνουν αξέχαστοί για τη φετινοί σεζόν, καθώς στη Λιέτουβος περιμένουν ανάλογες εμφανίσεις από τον «Γκέτσε» κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα. Στην καλή του μέρα ο Λιθουανός μπορεί να «σκοτώσει» την αντίπαλη άμυνα.