Η ιστορία γράφεται από τους ανθρώπους, όχι από τα νούμερα. Γράφεται από τα μεγάλα σουτ, από τις καίριες επιλογές, από τη ψυχραιμία, τη σύνεση και την ηρεμία όταν η μπάλα θυμίζει ολόκληρο βουνό σε βάρος στιγμών. Ωστόσο, όσο και ο παράγοντας “παίκτης” και “προπονητής” είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στο παρκέ κατά τη στιγμή ενός σπουδαίου αγώνα, οι αριθμοί μαρτυρούν τη δική τους αλήθεια ενίοτε… 

Όπως το 2012 ή το 2013, ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί. Τουλάχιστον το χρηματικό φαβορί, με τα μεγαθήρια τόσο ως brandname όσο και ως πορτοφόλια των Barcelona, Real Madrid και Efes Anadolu να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο στους “ερυθρόλευκους”. 

Αυτή τη στιγμή, η αρμάδα του Πειραιά είναι η πλέον ταπεινή του Final Four, με το ετήσιο μπάτζετ της να ορίζεται κοντά στα 15 εκ. ευρώ, με τα 8.5 περίπου εξ αυτών να επαφίενται με τους μισθούς των άμεσων πρωταγωνιστών του. Για την ακρίβεια όμως, δεν είναι απλά η λιγότερο “πλούσια” των τεσσάρων, με τη διαφορά του “ερυθρόλευκου” προϋπολογισμού σε σχέση με αυτόν της άτυπης πρωτοπόρου Real να είναι χαοτική. 

Συγκεκριμένα, οι δύο ισπανικές ομάδες που θα βρεθούν στο Βελιγράδι, οι Real και Barcelona, μετρούν 44 και 43.5 εκ. ευρώ στο μπάτζετ τους, μια τιμή που είναι ουσιαστικά σχεδόν η τριπλάσια από το αντίστοιχο του συλλόγου από τον Πειραιά!

Ταυτόχρονα, η αποψινή (19/5 – 19:00) αντίπαλός του, η Efes Anadolu, διαθέτει ένα μπάτζετ κοντά στα 25 εκ. ευρώ, περνώντας κατά κράτος τους “ερυθρόλευκους”…

 

Αναλυτικά τα μπάτζετ του Final Four (μισθοί παικτών και προπονητών):

  1. Real Madrid: 44 εκ. (19 εκ.) 
  2. Barcelona: 43.5 εκ. (19 εκ.) 
  3. Efes Anadolu: 25 εκ. (15 εκ.) 
  4. Ολυμπιακός: 15 εκ. (8.5 εκ.) 

 

Τα τεράστια ποσά των άλλων τριών συλλογών που θα βρεθούν στο Βελιγράδι δεν είναι τίποτα άλλο όμως, πέρα από μια εγγυημένη θέση στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα και μια συμμετοχή στο ετήσιο Final Four. Εκεί όμως, οι πιθανότητες των τεσσάρων αντιπάλων ορίζονται ξανά στο 25% για κάθε έναν εξ αυτών, τα πορτοφόλια κάνουν στην άκρη και πλέον τον κύριο ρόλο τον παίζουν ο χαρακτήρας και η προσήλωση.