Πριν λίγο τελείωσε ένας από τους καλύτερους Τελικούς στην ιστορία των final four με νικήτρια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 101-96 επί της Φενέρμπαχτσε και επέστρεψε στον θρόνο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια. Και μάλιστα ο συγκεκριμένος αγώνας είχε πολλά ιδιαίτερα στατιστικά.

Μερικά από τα στατιστικά:

– η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά από 8 χρόνια κέρδισε την Ευρωλίγκα

– Ο Νάντο Ντε Κολό έγινε ο πρώτος Γάλλος παίκτης που μετά το 2001 κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Ο τελευταίος ήταν ο Αντουάν Ριγκοντό με την Κίντερ Μπολόνια.

– Η Φενέρμπαχτσε έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών του final four αφού γύρισε από το -21 και προηγήθηκε με 2 πόντους προς το τέλος του τελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η τελευταία μεγάλη ανατροπή ήταν του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη από το -19.

– Η Φενέρμπαχτσε έγινε η Τούρκικη ομάδα που πάει σε τελικό final four.

– Ο Κάιλ Χάινς έφτασε τις 3 κατακτήσεις της Ευρωλίγκα και ισοφάρισε τον Μάικ Μπατίστ. Οι δύο προηγούμενες ήταν με τον Ολυμπιακό το 2012 και το 2013.

– Ο Νάντο Ντε Κολό τελειώνει την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα με 90.5 % στις βολές που είναι το υψηλότερο στην καριέρα του.

– Ο αποψινός χαμένος τελικός είναι ο πρώτος στην καριέρα του Ομπράντοβιτς που δεν κερδίζει στην Ευρωλίγκα.

-Ο Μίλος Τεόντοσιτς κατέκτησε την πρώτη του Ευρωλίγκα μετά από 6 χαμένες προσπάθειες.

– Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε τις 7 κατακτήσεις της Ευρωλίγκα και άφησε πίσω της τον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 6 κατακτήσεις.

– Η Φενέρμπαχτσε έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία των final four που έπαιξε 2 παρατάσεις σε 2 παιχνίδια. Η πρώτη που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν η Παρτιζάν Βελιγραδίου το 2010.

– Ο Δημήτρης Ιτούδης γίνεται ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα το 2013 με τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο.

-Ο Πέρο Άντιτς γνώρισε την πρώτη του ήττα σε final four αφού μέχρι τον ημιτελικό με την Λαμποράλ Κούτσα την Παρασκευή είχε 5/5 νίκες.

– Ο Δημήτρης Ιτούδης γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτάει την Ευρωλίγκα με ξένη ομάδα.