Όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι Maccabi – Baskonia (12/3) για την 29η Αγωνιστική της Euroleague θα γίνει κανονικά στο Τελ Αβίβ και όχι σε κάποια άλλη χώρα. Θα διεξαχθεί, όμως, σε «άδειο» γήπεδο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην επιτρέπεται η είσοδος στο Ισραήλ σε πολίτες χωρών (ανάμεσά τους είναι Κίνα Ισπανία, Ιταλία) που μαστίζει ο κορονοϊός. Αυτό έκανε το ματς Macabbi – Baskonia να είναι στον… αέρα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μάλιστα έψαχνε να βρει κάποια χώρα εκτός Ισραήλ για να υποδεχτεί τους Βάσκους και φαινόταν να έχει καταλήξει στο Βελιγράδι και την «Stark Arena».

Τελικά η Κυβέρνηση άλλαξε στάση, προκειμένου να… βοηθήσει τις ισραηλινές ομάδες που είχαν να δώσουν εντός έδρας ματς με αντιπάλους από τις χώρες που οι Ισραηλινοί έχουν… κυκλώσει με κόκκινο λόγω του κορονοϊού.

Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έβαλε ένα «παραθυράκι» στην απόφασή της. Άλλαξε κάπως την διάταξη και έτσι αν οι ομάδες της χώρας μπορούν να εξασφαλίσουν ότι οι αντίπαλοί τους θα είναι απομονωμένοι και τα ματς θα γίνονται σε άδεια γήπεδα, τότε θα τους επιτραπεί η είσοδος στο Ισραήλ.

Έτσι η Maccabi μπορεί να υποδεχτεί την Baskonia στην «Menora Mivtachim Arena», αρκεί οι Βάσκοι να… απομονωθούν και το γήπεδο να είναι άδειο στον αγώνα της 12ης Μαρτίου.