Στην προσπάθεια για την πρόκριση στην επόμενη φάση η Εφές ήθελε την νίκη απέναντι στην Μπάμπεργκ ωστόσο δεν τα κατάφερε και έχασε με σκορ 68-87. Η ομάδα του Περάσοβιτς ήταν κακή επιθετικά στην και περίοδο με αποτέλεσμα να χάσει από την γερμανική ομάδα. Πλέον έχει ρεκόρ 13-12 με την Μπάμπεργκ που ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης να φτάνει σε ρεκόρ 9-16.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μέλλι(16πόντους,7/9σουτ, 6ριμπάουν, 5 ασίστ) ενώ από τους ηττημένους διακρίθηκε ο Οσμάν(15πόντους, 7ριμπάουντ,2 ασίστ,2 κλεψίματα). 

Καλύτερη για πέντε λεπτά η Μπάμπεργκ!

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου με τους γηπεδούχους να βασίζονται στην ατομική ικανότητα των παικτών τους και τους φιλοξενούμενους με ομαδικές συνεργασίες να απαντούν συνέχεια. Ένα σερί 7-0 από τους παίκτες του Περάσοβιτς, έφεραν την Εφές μπροστά με 4 πόντους, για να μειώσει στον πόντο ο Λο με τρίποντο. Εν τέλει η Εφές μετά από συνεχόμενες βολές έκανε το σκορ 23-17 με την λήξη του δεκαλέπτου.
Τρομερό ξεκίνημα για την ομάδα του Τρινκιέρι! Μετά από διάστημα πέντε λεπτών έτρεξε 0-16 σερί και από το -6, βρέθηκε στο +10(23-33) χωρίς να επιτρέψει στους Τούρκους να σκοράρουν. Με τους Κοζέρ και Μίλλερ να έχουν φτάσει τους 10 πόντους αλλά με την Εφές να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά αρχικά με σερί 9-0. Η γρήγορη αντίδραση από πλευράς Μπαμπεργκ, με τον Λο να διαμορφώνει το σκορ 32-42 για το ημίχρονο.

Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο έτσι και στο τρίτο

Με δύο προσωπικά καλάθια του Ερτέλ η διαφορά έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους(39-48) μετά από ώρα. Βέβαια η κακή επιθετική βραδιά της Εφές είχε αντίκτυπο καθώς δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ποτέ την Μπάμπεργκ. Έτσι οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν για άλλη μια φορά σερί 0-10 και η διαφορά να φτάνει στο μέγιστο, μέχρι εκείνο το σημείο, όριο δηλαδή στο +19(39-58). Το σερί σταμάτησε ο Χάνεικατ με τρίποντο ενώ συγχρόνως έσπασε το ρόδι από τα 6.75μ καθώς η Εφές είχε 2/15 τρίποντα μέχρι και το τρίποντο του. Εν τέλει το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 45-64 υπέρ των Γερμανών.
Διακαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο καθώς είναι σχεδόν απίθανο να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Οσμάν με τον Ερτέλ προσπαθούν όσο μπορούν να μειώσουν την διαφορά αλλά άσκοπα αφού η Μπάμπεργκ σε όλο το δεκάλεπτο βρίσκει τις λύσεις και δεν αφήνει την Εφές να ξαναμπεί στο ματς με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται έπειτα από φόλοου του Πολ σε χαμένο σουτ δύο πόντων του Ερτέλ, στο 68-87 αφού πιο πριν είχε φτάσει η διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους με σουτ του Μέλι.

 

Εφές(Περάσοβιτς): Τόμας 5(3), Χάνεικατ 3(1), Μπαλμπάι, Μπράουν 13, Οσμάν 15(4), Γκρέιντζερ 3, Ερτέλ 11, Μουτάφ, Πολ 11(3), Ντάνστον7, Κιρκ

Μπάμπεργκ(Τρινκιέρι): Κοζέρ 7(2), Μέλλι 16(1), Ζήσης 4, Νίκολιτς 4, Τάις 4, Λο 15(2), Βερεμένκο 2, Μίλλερ 14(2), ΜακΝιλ, Χίκμαν 5(1), Ραντόσεβιτς 16 

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ.