Η Νταρουσάφακα ήταν επιβλητική και κατάστρεψε τα όνειρα των παικτών της Μπαρτσελόνα μόλις σε ένα δεκάλεπτο. Η γηπεδούχος στο 2ο δεκάλεπτο πάτησε το γκάζι και δεν κοίταζε πίσω κρατώντας την διαφορά που είχε πάρει στο ημίχρονο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού επικρατώντας με σκορ 67-56. Πλέον η Νταρουσάφακα έχει ρεκόρ 13-13 όντας μόνη στην 9η θέση, ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην 11η θέση όμως με ρεκόρ 10-16

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο καθοριστικός Γουίλμπεκιν με 11 πόντους(4/6 δίποντα) μοιράζοντας 5 ασίστ αλλά και ο νεαρός Ζίζιτς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εκπληκτικό double-double(10 πόντους,13 ριμπάουντ), θωρακίζοντας την ρακέτα της ομάδας του και αφήνοντας τους αντίπαλους ψηλούς σε χαμηλά στάνταρ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στράτος Περπέρογλου με 16 πόντους(6/10 σουτ), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα.

Καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο για την Μπαρτσελόνα

Πολύ καλά ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα το παιχνίδι και με ”όπλο” την ευστοχία από το τρίποντο πήρε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά(4-9). Αντιθέτως η Νταρουσάφακα μπήκε πιο νωθρά στο ματς και χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά για να ξυπνήσει. Στο τελευταίο πεντάλεπτο και μετά από ένα τάιμ αουτ του Μπλάτ, οι γηπεδούχοι έσφιξαν στην άμυνα και με δύο τρίποντα του Άντερσον κατάφεραν και μείωσαν στους δύο πόντους(11-13) με την λήξη του δεκαλέπτου.
Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου και η Νταρουσάφακα πήρε για καλά το προβάδισμα με σερι 10-2 και με τον Κλάιμπερν να σκοράρει με συνεχόμενα καλάθια, φτάνοντας γρήγορα στους 6 δικούς του πόντους. Με τον Κλάιμπερν να συνεχίζει να σκοράρει αλλά και τον Χαρανγκόντι να παίρνει την σκυτάλη στο σκοράρισμα, η Νταρουσάφακα συνέχισε να εκτελεί από μέση και μακρινή απόσταση με αποτέλεσμα να τρέξει ακόμα ένα 11-0 σερί και να κλείσει το ημίχρονο με διαφορά στους 21 πόντους για τους γηπεδούχους(43-22).

Ένας Περπέρογλου δεν φέρνει την άνοιξη..

Σαφώς πιο χαλαρή μπήκε στο παρκέ για το δεύτερο μέρος η Νταρουσάφακα μετά και την διαφορά που είχε πάρει. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε όσο περισσότερο γινόταν η Μπαρτσελόνα και με πρωταγωνιστή τον Περπέρογλου που σκόραρε 10 από τους 12 συνολικά πόντους του, έφτασε την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους(51-42). Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Νταρουσάφακα έστειλε την διαφορά ξανά πάνω από τους δέκα(53-42) με δίποντο του Γουίλμπεκιν στην λήξη.
Ισορροπημένο το πρώτο πεντάλεπτο με την Μπαρτσελόνα να έχει κάνει το σκορ 56-47 και να έχει την κατοχή. Ο Φαβεράνι όμως θα κάνει το λάθος και θα δώσει την ευκαιρία για να ξεφύγουν οι γηπεδούχοι. Η Νταρουσάφακα δεν θα το εκμεταλλευτεί αφού αστοχεί σε επίθεση μετά την ανανέωση του Γουίλμπεκιν, αλλά ο Μπατούκ θα πάρει ένα ακόμα επιθ. ριμπάουντ και θα σκοράρει για το 57-46. Αυτό ήταν καθοριστικό καλάθι καθώς ”κόπηκαν” τα φτερά των παικτών της Μπαρτσελόνα. Μοναδικός που απειλούσε μέχρι και το τέλος ήταν ο Περπέρογλου αλλά δεν ήταν αρκετό με το σουτ του Γουίλμπεκιν να διαμορφώνει το τελικό σκορ 67-76.

 

 

Δεκάλεπτα: 11-13, 43-22, 53-42, 67-56

Νταρουσάφακα(Πασούτιν): Γουίλμπεκιν 11(1), Μπατούκ 8(1), Γουαναμέικερ 7, Κλάιμπερν 15(1), Μόερμαν 2, Αλντεμίρ, Άντερσον 7(2), Ζίζιτς 10, Χαρανγκόντι 7(1).

Μπαρτσελόνα(Μπαρτζώκας): Ράις 7(1), Κλαβέρ 8(1), Φαβεράνι 2, Βεζένκοφ 2, Έρικσον 3(1), Όλεσον 3(1), Κόπονεν 4, Ρένφροε 3(1), Περπέρογλου 16(2), Τόμιτς 8.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.