Η ηρωική νίκη της Καρσίγιακα επί της Μπαρτσελόνα, στο πρώτο παιχνίδι της στην Ευρωλίγκα, ήταν απλά η αρχή για τις τουρκικές ομάδες! Λίγο αργότερα, θα ακολουθούσε η Νταρουσάφακα του Οκτάι Μαχμούτι, η οποία επανέλαβε το ιστορικό γεγονός της πρωταθλήτριας Τουρκίας, έστω κι αν χρειάστηκε την παράταση, για να «κάμψει» τελικά με 83-74, την αντίσταση της Σάσαρι. Η προσωπικότητα παικτών, όπως ο Γκόρντον και ο Μπιέλιτσα, δεν επέτρεψαν ένα εντός έδρας «σοκ», την ώρα που οι Ιταλοί είχαν προηγηθεί με διαφορά πέντε πόντων, ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο δε θέλησαν να… διαπραγματευτούν περαιτέρω την ανωτερότητά τους.

Ο Μίλκο Μπιέλιτσα ήταν και ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, με 15 πόντους και κερδίζοντας επτά ριμπάουντ. Γκόρντον και Ρέντινγκ σημείωσαν από 12, με τον πρώτο να έχει επτά ασίστ και τον δεύτερο εννέα ριμπαόυντ, ενώ ο Σλότερ ήταν επίσης «διψήφιος» με 10 πόντους. Πολύτιμη και η συμβολή του Εμίρ Πρέλντζιτς που μπορεί να πέτυχε μόλις επτά πόντους με 2/9 σουτ, αλλά είχε παράλληλα επτά ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, με μόνο ένα λάθος. Οι 14 πόντοι του Ροκ Στίπτσεβιτς και οι 12 του Μαρκές Χέινς, όπως και οι 11 πόντοι και 8 ριμπάουντ του Τζο Αλεξάντερ, δεν αρκούσαν στους φιλοξενούμενους για ένα μεγάλο «διπλό» στην πρεμιέρα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και με τον Τζάρβις Βαρνάντο να τους οδηγεί, προηγήθηκαν με διαφορά επτά πόντων στα μισά της πρώτης περιόδου (6-13). Αλεξάντερ και Ντεβέκι, συνέχισαν την εξαιρετική επιθετική παρουσία των Ιταλών, οι οποίοι είχαν φτάσει τους 19 πόντους πριν καν τη συμπλήρωση οκτών λεπτών, με τη διαφορά στο +8 (11-19). Ο Χαραγκόντι με τέσσερις δικούς του πόντους, διαμόρφωσε το 15-19 του δεκαλέπτου και αυτό φαίνεται να «αφύπνισε» τους συμπαίκτες του.

Το σύνολο του Οκτάι Μαχμούτι, απέκτησε περισσότερη σκληράδα στην άμυνά του και δεν πτοήθηκε από το 16-27 του Ντ’ Ερκόλε, με την πάροδο τριών λεπτών στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κάποιος έπρεπε να δώσει το «έναυσμα» επιθετικά και αυτός ήταν ο Εντέρ Αρσλάν, ο οποίος με διαδοχικά σουτ «ψαλίδισε» τη διαφορά, με Πρέλντζιτς να ισοφαρίζει σε 27-27, με την Νταρουσάφακα να ολοκληρώνει σερί 11-0 σε τέσσερα λεπτά. Ο Μπιέλιτσα πήρε σειρά και με πέντε δικούς του πόντους έφερε την ομάδα του σε θέση «οδηγού» για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0, στο τέλος του ημιχρόνου.

Ρέντινγκ και Σλότερ έδωσαν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων για πρώτη φορά στην τουρκική ομάδα, αλλά αποδείχθηκε αρκετά «εύθραυστο» για να διατηρηθεί. Αυτή την φορά, οι παίκτες του Μέο Σακέτι έκαναν την άμυνά τους πιο δυνατή, με τον Πέτγουεϊ να μειώνει από τη γραμμή των βολών και τον Εγιενγκά να ισοφαρίζει σε 42-42, τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Λίγο αργότερα, οι συνεργασίες μεταξύ Στίπτσεβιτς και Αλεξάντερ θα έδιναν εκ νέου τα ηνία στη Σάσαρι, μπαίνοντας πλέον στην τελευταία κρίσιμη περίοδο (46-50).

Ο Μπιέλιτσα και ο Τσετίν ξεκίνησαν νέα αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, με τον Γκόρντον να κάνει το 53-52, με 6.5 λεπτά για τη λήξη. Ο ίδιος παίκτης, όμως, ήταν απελιστικά μόνος στα επόμενα λεπτά, καθώς οι υπόλοιποι έδειξαν να «φοβούνται» να πάρουν την ευθύνη για τις κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό το στοιχείο εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Σαρδηνίας, για να προηγηθούν με διαφορά τεσσάρων πόντων δύο λεπτά πριν το φινάλε, χάρη στη συμβολή των Αλεξάντερ, Χέινς και Λόγκαν σε ένα επιμέρους 6-11 (59-63). Πρέλντζιτς και Σλότερ προσπάθησαν να δώσουν λύσεις για τον Μαχμούτι, αλλά με τρίποντο υπό πίεση, ο Χέινς έκανε το 61-66 με 68 δεύτερα να απομένουν. Η προσωπικότητα του Γκόρντον, όμως, μίλησε και πάλι και ο Αμερικανός ηγήθηκε προσπάθειας για ένα σερί 5-0, το οποίο «επισφραγίστηκε» από το τρίποντο του Μπιέλιτσα, 16 δεύτερα πριν την εκπνοή (66-66). Ένα παιδικό λάθος στην επαναφορά της Σάσαρι, έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να πάρουν την νίκη, αλλά ο Μπιέλιτσα αυτή την φορά αστόχησε και το ματς πήγε στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι, εκεί, μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και με τους Ρέντινγκ, Σλότερ, Γκόρντον πρωταγωνιστές, πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 13-5, έχοντας πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα ένα λεπτό πριν τη λήξη του έξτρα πενταλέπτου και με τους Ιταλούς να έχουν υποστεί ολικό «μπλακ-άουτ» (79-71). Ο χρόνος δεν έφτανε για να αντιδράσουν και ουσιαστικά το υπόλοιπο του παιχνιδιού αποτέλεσε τυπική διαδικασία.

Δεκάλεπτα: 15-19, 32-31, 46-50, 66-66, 83-74 (παρ.)

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ρέντινγκ 12 (1), Ερντέν 3 (12 ριμπάουντ), Τσετίν 3 (1), Οζντεμίρογλου, Σαβάς 6, Γκόρντον 12, Αρσλάν 7 (2), Σλότερ 10, Χαραγκόντι 8, Μπιέλιτσα 15 (3), Πρέλντζιτς 7

Σάσαρι (Σακέτι): Χέινς 12 (2), Πέτγουει 4, Λόγκαν 7 (1), Ντεβέκι 6 (2), Αλεξάντερ 11, Ντ’ Ερκόλε 3 (1), Μαρκονάτο, Σακέτι, Στίπτσεβιτς 14 (2), Εγιενγκά 8, Βαρνάντο 9