Το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Εφές είναι το πρώτο της σημερινής βραδιάς (19:00) και ανοίγει την αυλαία στο φάιναλ φορ της Βιτόρια. Ο αγώνας αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ μερικοί χιλιάδες φίλοι των δύο ομάδων έχουν ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές της Τουρκίας, για να υποστηρίξουν τους παίκτες τους.

Τι έχουν κάνει όμως τη φετινή σεζόν Εφές και Φενέρμπαχτσε στα μεταξύ τους παιχνίδια; Η απόλυτη ισορροπία είναι η φράση που περιγράφει ρεαλιστικά την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων. Από τρεις νίκες έχουν Εφές και Φενέρ σε Euroleague, πρωτάθλημα Τουρκίας, Κύπελλο Τουρκίας και “President Cup”. Οι τουρκικοί σύλλογοι μοιράζονται επίσης από έναν τίτλο, καθώς η Εφές ήταν η νικήτρια του “President Cup” επικρατώντας της Φενέρ με 65-62, ενώ η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τη ρεβάνς λίγους μήνες αργότερα, κατακτώντας το Κύπελλο και επικρατώντας με 80-70.

Η σημερινή θα είναι η τρίτη συνάντηση τους για την διοργάνωση της Euroleague και στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της σεζόν μετρούν από μία εντός έδρας νίκη. Στο ματς της 4ης αγωνιστικής η Εφές επικράτησε δύσκολα της Φενέρμπαχτσε με 89-83, έχοντας ως βασικό πρωταγωνιστή τον Μόερμαν, ο οποίος έκανε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους και δέκα ριμπάουντ. Οι 24 πόντοι του Βέσελι δεν αποδείχτηκαν αρκετοί για το διπλό.

Την 24η αγωνιστική της Euroleague η Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε της Εφές με 84-66. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο κομμάτι του και ο Κώστας Σλούκας έκανε μεν έξι λάθη, πέτυχε δε 17 πόντους, μάζεψε πέντε ριμπάουντ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, όντας ένας εκ των κορυφαίων της νίκης της Φενέρμπαχτσε.

Με σπουδαίους παίκτες στα ρόστερ τους, όπως τους Λάρκιν, Μόερμαν, Μίτσιτς, Ντάνστον για την Εφές και Σλούκα, Βέσελι, Ντίξον και Γκούντουριτς για τη Φενέρ, οι δύο ομάδες επιδιώκουν να διακριθούν και να κατακτήσουν τον δεύτερο τίτλο τους μέσα στη χρονιά. Το έργο τους είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο και ο τουρκικός “εμφύλιος” αναμένεται με σημαντικό ενδιαφέρον.